Deze pâtisson-kokossoep heeft iets weg van de smaken van een curry. Ook lekker met extra kip, de gebakken kokos geeft deze soep een extra heerlijke smaak.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patisson-kokossoep
Een pâtisson staat ook wel bekend als een tulbandpompoen en is familie van de pompoen en courgette. Je kunt ook een andere soort pompoen gebruiken.
Schil de pâtisson eventueel, dit gaat het makkelijkste met een dunschiller maar is niet perse noodzakelijk. Verwijder de pitten met een lepel en snijd de pâtisson dan in grove stukken. Om de kooktijd de verkorten kun je de stukken kleiner snijden.
Pel de ui en snijd deze in grof. Je hoeft deze niet netjes te snijden aangezien de soep gepureerd gaat worden. Maal de zwarte peperkorrels, deze hoeven niet heel erg fijn te zijn. Dit kun je het makkelijkste met een vijzel doen en meng deze vervolgens met kurkuma.
Verhit een scheut olie, bij voorkeur neutrale olie, in een pan en bak hierin de stukken pâtisson enkele minuten. Bak dan ook de ui nog enkele minuten mee. Bak de zwarte peper en kurkuma kort voordat je het geheel afblust met bouillon.
Breng aan de kook, zodra de soep begint te koken zet je het vuur laag en laat dan nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken. Pureer de soep zodat deze zo glad mogelijk is, hier kun je een staafmixer of blender voor gebruiken.
Verhit een droge bakpan en middelhoog vuur en bak hierin de geraspte kokos kort, tot deze net bruin gaat kleuren. Voeg de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met zout. Serveer met gebakken kokos en eventueel gehakte peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.