Een smeuïge pastinaak-aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht bij vlees en stoofpotjes. Met een aardse en toch zoete smaak een feestelijke puree.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappels, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de pastinaken, verwijder de uiteindes en snijd ook deze in grove stukken.
Plaats de aardappel en pastinaak in een grote pan, vul deze met water en zout en breng aan de kook. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en pastinaak.
Rits ondertussen de tijm van de takjes af. Verwarm de boter samen met melk en tijmblaadjes tot deze lauwwarm zijn en zet opzij, zo kan de smaak van de tijm intrekken.
Gebruik niet teveel, want dan zal de smaak te sterk worden en overheersen.
Giet de aardappels en pastinaken af zodra deze zacht geworden zijn. Je kunt deze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel voor de meest gladde en zachte puree.
Je kunt er ook voor kiezen om een aardappelstamper te gebruiken, dan zal de puree iets minder glad zijn.
Maak de puree smeuïg door het melk mengsel in delen toe te voegen en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Het is niet nodig om de melk eerst te zeven, want het zijn in verhouding tot de puree niet heel veel tijmblaadjes. Eet smakelijk!
Welke aardappelen zijn het beste voor puree?
Om aardappelpuree te maken kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Dit komt omdat kruimige aardappelen makkelijker uit elkaar vallen na het koken.
Hoe lang moet je pastinaak koken?
De exacte kooktijd is altijd afhankelijk van de grootte van de stukken. Voor grove stukken pastinaak is de kooktijd ongeveer 20 minuten.
Kan ik de tijm ook weglaten?
Ja, je kunt de tijm ook eventueel weglaten voor een naturel pastinaak-aardappelpuree.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.