Ohmydish.nl


Pastinaak-aardappelpuree

Een smeuïge pastinaak-aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht bij vlees en stoofpotjes. Met een aardse en toch zoete smaak een feestelijke puree.

Pastinaak-aardappelpuree
40 minuten 8 personen Bijgerechten
Pastinaak-aardappelpuree

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 700 gram kruimige aardappels
  • 800 gram pastinaak
  • 60 gram roomboter
  • 130 ml volle melk
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak
Pastinaak-aardappelpuree ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vergiet
  • fijne zeef en grote lepel of gebruik een aardappelstamper
  • spatel of houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 8 personen Bijgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-aardappelpuree


Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de aardappels, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de pastinaken, verwijder de uiteindes en snijd ook deze in grove stukken. Plaats de aardappel en pastinaak in een grote pan, vul deze met water en zout en breng aan de kook. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en pastinaak.

Rits ondertussen de tijm van de takjes af. Verwarm de boter samen met melk en tijmblaadjes tot deze lauwwarm zijn en zet opzij, zo kan de smaak van de tijm er intrekken. Gebruik niet teveel, want dan zal de smaak te sterk worden en overheersen.

Pastinaak-aardappelpuree Pastinaak-aardappelpuree

Pastinaak-aardappelpuree afmaken -- 10 minuten

Giet de aardappels en pastinaken af zodra deze zacht geworden zijn. Je kunt deze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel voor de meest gladde en zachte puree. Je kunt er ook voor kiezen om een aardappelstamper te gebruiken, dan zal de puree iets minder glad zijn.

Maak de puree smeuïg door het melk mengsel in delen toe te voegen en breng vervolgens op smaak met peper en zout. Het is niet nodig om de melk eerst te zeven, want het zijn in verhouding tot de puree niet heel veel tijmblaadjes. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Griekse Stifado

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.