Pastinaak-aardappelpuree
😍 65Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastinaak-aardappelpuree vegetarisch

Een smeuïge pastinaak-aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht bij vlees en stoofpotjes. Met een aardse en toch zoete smaak een feestelijke puree.

40 minuten
8 personen
Pastinaak-aardappelpuree ingrediënten

Recept pastinaak-aardappelpuree

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de pastinaken, verwijder de uiteindes en snijd ook deze in grove stukken.

Plaats de aardappel en pastinaak in een grote pan, vul deze met water en zout en breng aan de kook. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en pastinaak.

Rits ondertussen de tijm van de takjes af. Verwarm de boter samen met melk en tijmblaadjes tot deze lauwwarm zijn en zet opzij, zo kan de smaak van de tijm intrekken.

Gebruik niet teveel, want dan zal de smaak te sterk worden en overheersen. 

Pastinaak-aardappelpuree
Pastinaak-aardappelpuree

Pastinaak-aardappelpuree afmaken – 10 minuten

Giet de aardappels en pastinaken af zodra deze zacht geworden zijn. Je kunt deze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel voor de meest gladde en zachte puree.

Je kunt er ook voor kiezen om een aardappelstamper te gebruiken, dan zal de puree iets minder glad zijn.

Maak de puree smeuïg door het melk mengsel in delen toe te voegen en breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Het is niet nodig om de melk eerst te zeven, want het zijn in verhouding tot de puree niet heel veel tijmblaadjes. Eet smakelijk!

Tips!

Welke aardappelen zijn het beste voor puree?

Om aardappelpuree te maken kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Dit komt omdat kruimige aardappelen makkelijker uit elkaar vallen na het koken.

Hoe lang moet je pastinaak koken?

De exacte kooktijd is altijd afhankelijk van de grootte van de stukken. Voor grove stukken pastinaak is de kooktijd ongeveer 20 minuten.

Kan ik de tijm ook weglaten?

Ja, je kunt de tijm ook eventueel weglaten voor een naturel pastinaak-aardappelpuree.

Wat vind je van dit recept?

65 waarderingen
😍
65
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
229.37 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.38 g
0.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.37 g
4.41 g
Eiwitten
4.04 g
Vezels
7.51 g
Natrium
189.78 mg
Mineralen
Ijzer
1.32 mg
Calcium
83.35 mg
Magnesium
21.14 mg
Kalium
21.14 mg
Fosfor
142.88 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.37 mg
Jodium
0.26 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
27.19 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
1.81 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
0.07 µg
Foliumzuur
8.61 µg
Vitamine E
0.04 mg
Vitamine K
1.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pastinaak-aardappelpuree"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.