Ohmydish.nl


Pasta ovenschotel met broccoli

Deze pasta ovenschotel met broccoli is heerlijk romig, smaakvol en met 2 soorten kaas. Deze vegetarische ovenschotel staat binnen een uur op tafel.

Pasta ovenschotel met broccoli
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Pasta ovenschotel met broccoli

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 2 grote knoflooktenen
  • 300 gram pasta (wij gebruikten penne)
  • 200 gram mozzarella
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 recept voor bechamelsaus
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
Pasta ovenschotel met broccoli ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • vergiet
  • kleine sauspan
  • garde
  • oven
  • ovenschaal

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-ovenschotel-met-broccoli


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, niet al te klein, en kook deze enkele minuten in het water. Verplaats deze dan met een schuimspaan naar een grote kom en breng het water dan opnieuw aan de kook.

Kook de pasta al dente in het water. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de bechamelsaus, of gebruik eventueel kant-en-klare saus. Verwarm deze dan wel even in een kleine pan. Roer een beetje geraspte parmezaanse kaas door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Pasta ovenschotel met broccoli Pasta ovenschotel met broccoli

Pasta ovenschotel met broccoli afmaken -- 40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verwarm een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de voorgekookte broccoli toe en roer goed door.

Giet de pasta af zodra deze al dente is en roer deze door de broccoli. Breng het geheel weer op smaak met peper en zout en verdeel het dan over de ovenschaal. Verdeel de bechamelsaus over de pasta en maak af met de resterende geraspte parmezaanse kaas. Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel dit over de ovenschaal.

Bak de pasta ovenschotel mooi goudbruin in ongeveer 20 - 25 minuten, afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen
Volgend recept →
Loempia's met ham en kip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.