Deze pasta ovenschotel met broccoli is heerlijk romig, smaakvol en met 2 soorten kaas. Deze vegetarische ovenschotel staat binnen een uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, niet al te klein, en kook deze enkele minuten in het water. Verplaats deze dan met een schuimspaan naar een grote kom en breng het water dan opnieuw aan de kook.
Kook de pasta al dente in het water. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de bechamelsaus, of gebruik eventueel kant-en-klare saus. Verwarm deze dan wel even in een kleine pan.
Roer een beetje geraspte parmezaanse kaas door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verwarm een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg na enkele minuten de voorgekookte broccoli toe en roer goed door. Giet de pasta af zodra deze al dente is en roer deze door de broccoli. Breng het geheel weer op smaak met peper en zout en verdeel het dan over de ovenschaal.
Verdeel de bechamelsaus over de pasta en maak af met de resterende geraspte parmezaanse kaas.
Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel dit over de ovenschaal. Bak de pasta ovenschotel mooi goudbruin in ongeveer 20 - 25 minuten, afhankelijk van je oven. Smakelijk!
Wat is al dente gekookte pasta?
Al dente betekent beetgaar, als je pasta al dente moet koken houdt dit in dat je de pasta lang genoeg gekookt hebt om zacht en eetbaar te zijn, maar toch met een lichte ‘bite’. Je kunt pasta dus net iets minder lang koken dan op de verpakking aangegeven staat. Je kookt pasta al dente wanneer je deze met bijvoorbeeld een hete saus saus na laat garen.
Kan ik dit gerecht ook bereiden zonder oven?
Deze pasta ovenschotel heeft veel warmte nodig om goed gaar te worden. Je zou eventueel kunnen kiezen voor een airfryer of halogeen oven.
Wat voor soort pasta kan ik het beste gebruiken voor dit recept?
Een ‘losse’ soort pasta, zoals penne, farfalle of zelfs macaroni leent zich het beste voor een pasta ovenschotel met broccoli. Pasta zoals spaghetti of zelfs lasagne vellen zullen erg aan elkaar gaan plakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.