Deze klassieker wordt meestal gemaakt van kalfsschenkels, maar heb jij al eens ossobuco van kalkoen gegeten? Zó lekker, echt een aanrader!
Tip: bekijk ook eens het recept voor klassieke ossobuco die gemaakt is met kalfsschenkels.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-01-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes.
Haal de kalkoenschenkels door de bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.
Verhit olijfolie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin de kalkoen schenkels aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee.
Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en blus af met whisky en kort daarna de witte wijn. Voeg de tomatenstukjes, peper, zout, Provençaalse kruiden en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel dan ongeveer een uur zachtjes koken. Draai de kalkoen schenkels regelmatig zodat ze niet aan de bodem vast gaan plakken.
Zodra de saus is ingedikt en de kalkoen volledig gaar is, is de ossobuco klaar. Serveer met rijst, pasta of aardappelen. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.