Ossobuco van kalkoen
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ossobuco van kalkoen

Deze klassieker wordt meestal gemaakt van kalfsschenkels, maar heb jij al eens ossobuco van kalkoen gegeten? Zó lekker, echt een aanrader!

1 uur 20 minuten
6 personen

Tip: bekijk ook eens het recept voor klassieke ossobuco die gemaakt is met kalfsschenkels.

Ossobuco van kalkoen ingrediënten
Recept ossobuco van kalkoen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur 10 minuten
Totale tijd
1 uur 20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes.

Haal de kalkoenschenkels door de bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn. 

Ossobuco van kalkoen
Ossobuco van kalkoen

Ossobuco van kalkoen afmaken – 1 uur + 10 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin de kalkoen schenkels aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee.

Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en blus af met whisky en kort daarna de witte wijn. Voeg de tomatenstukjes, peper, zout, Provençaalse kruiden en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat het geheel dan ongeveer een uur zachtjes koken. Draai de kalkoen schenkels regelmatig zodat ze niet aan de bodem vast gaan plakken.

Zodra de saus is ingedikt en de kalkoen volledig gaar is, is de ossobuco klaar. Serveer met rijst, pasta of aardappelen. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
414.85 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.92 g
6.52 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.28 g
2.11 g
Eiwitten
41.66 g
Vezels
4.78 g
Natrium
668.52 mg
Mineralen
Ijzer
4.64 mg
Calcium
104.5 mg
Magnesium
65.45 mg
Kalium
65.45 mg
Fosfor
396.33 mg
Koper
0.46 mg
Zink
2.7 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
50.16 µg
Vitamines
Vitamine C
29.63 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
8.85 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.41 mg
Vitamine B6
1.08 mg
Vitamine B12
0.83 µg
Foliumzuur
37.35 µg
Vitamine E
3.18 mg
Vitamine K
18.21 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Ossobuco van kalkoen"
Julie zegt op 31-01-2019
hey dank je wel voor deze makkelijke en super lekkere gerechten ik ga ze zeker allemaal uitproberen ze zijn ook allemaal super gezond bedankt Julie
Ohmydish zegt op 31-01-2019
Dankjewel voor je leuke bericht Julie! Veel kookplezier en smakelijk alvast, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.