Deze no-bake pompoen cheesecake is heerlijk voor de herfst, perfect als je even geen oven hebt. Kun jij wachten tot deze stijf is geworden?
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water samen met de steranijs en kaneelstok en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de pompoen en verwijder de pitten met een lepel.
Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken en kook deze gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.
Verwijder de kaneelstok en steranijs en maak een puree van de pompoen stukken. Je kunt deze door een zeef drukken met een lepel of gebruik een staafmixer.
Laat de puree vervolgens afkoelen en laat de roomkaas ondertussen op kamertemperatuur komen. Vermaal de inhoud van de kardemom peulen, je kunt hiervoor een vijzel gebruiken of eventueel de onderkant van een pan.
Als je de cheesecake kruidiger wilt maken, kun je ook nog steranijs en/of kaneel extra vermalen.
Smelt boter in een kleine sauspan. Vet een springvorm in met boter en verkruimel de koekjes. De koekjes kun je eventueel in een blender verkruimelen, of gebruik een hersluitbare zak en een deegroller.
Roer de koekkruimels samen met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Roer de pompoenpuree samen met de roomkaas, bruine basterdsuiker en gemalen kardemom tot een glad mengsel.
Verdeel dit over de koekjes bodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Maak ondertussen de gekarameliseerde walnoten. Zet een bord met een stuk bakpapier erop klaar.
Plaats suiker in een kleine sauspan en laat dit op laag vuur karamel worden, het is belangrijk om tussendoor niet te roeren. Hak de walnoten grof en roer deze door de karamel.
Zorg dat alle stukjes noot bedekt zijn met karamel en schep deze meteen op het bakpapier en laat deze afkoelen.
Zodra de cheesecake stijf geworden is in de koelkast verdeel je de walnoten in stukjes over de taart. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.