Ohmydish.nl


No-bake pompoen cheesecake

Deze no-bake pompoen cheesecake is heerlijk voor de herfst, perfect als je even geen oven hebt. Kun jij wachten tot deze stijf is geworden?

1 uur 12 personen Taart en cake
No-bake pompoen cheesecake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 540 gram naturel roomkaas
  • 500 gram pompoenpuree
  • 3 steranijs
  • 6 kardemom peulen
  • 1 kaneelstok
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram droge koekjes (bijvoorbeeld Maria koekjes)
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • 100 gram walnoten
No-bake pompoen cheesecake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • zeef
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • lepel
  • optioneel: vijzel
  • springvorm
  • blender of hersluitbare zak en deegroller (om koekjes te verkruimelen)
  • elektrische mixer
  • bord bekleed met bakpapier
  • kleine sauspan

Bereiden


1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-pompoen-cheesecake


Voorbereiding -- 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water samen met de steranijs en kaneelstok en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de pompoen en verwijder de pitten met een lepel.

Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken en kook deze gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.

Verwijder de kaneelstok en steranijs en maak een puree van de pompoen stukken. Je kunt deze door een zeef drukken met een lepel of gebruik een staafmixer.

Laat de puree vervolgens afkoelen en laat de roomkaas ondertussen op kamertemperatuur komen. Vermaal de inhoud van de kardemom peulen, je kunt hiervoor een vijzel gebruiken of eventueel de onderkant van een pan.

Als je de cheesecake kruidiger wilt maken, kun je ook nog steranijs en/of kaneel extra vermalen. 

No-bake pompoen cheesecake
No-bake pompoen cheesecake

No-bake pompoen cheesecake afmaken -- 30 minuten + wachttijd

Smelt boter in een kleine sauspan. Vet een springvorm in met boter en verkruimel de koekjes. De koekjes kun je eventueel in een blender verkruimelen, of gebruik een hersluitbare zak en een deegroller.

Roer de koekkruimels samen met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Roer de pompoenpuree samen met de roomkaas, bruine basterdsuiker en gemalen kardemom tot een glad mengsel.

Verdeel dit over de koekjes bodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Maak ondertussen de gekarameliseerde walnoten. Zet een bord met een stuk bakpapier erop klaar.

Plaats suiker in een kleine sauspan en laat dit op laag vuur karamel worden, het is belangrijk om tussendoor niet te roeren. Hak de walnoten grof en roer deze door de karamel.

Zorg dat alle stukjes noot bedekt zijn met karamel en schep deze meteen op het bakpapier en laat deze afkoelen.

Zodra de cheesecake stijf geworden is in de koelkast verdeel je de walnoten in stukjes over de taart. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!