Deze mini rode kool strudel is heerlijk krokant en snel klaar door het gebruik van filodeeg. Je kunt de rode kool zelf maken maar kant-en-klaar kan ook.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-rode-kool-strudel
Je kunt hiervoor kant-en-klaar gestoofde rode kool gebruiken, zoals bijvoorbeeld uit de diepvries of uit een potje. Je kunt deze ook zelf stoven volgens ons recept. Hier kun je als extra jeneverbessen aan toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk.
Voor deze strudel vond ik het makkelijker om de rode kool extra fijn te raspen. Was de appels en snijd deze in stukjes, niet al te groot maar ook niet te klein.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt ongeveer 100 gram boter in een kleine pan of in de magnetron. Besmeer hiermee een vel filodeeg en leg hier dan een tweede vel filodeeg bovenop. Druk dit goed aan en schep dan ongeveer 4 eetlepels rode kool onderaan.
Plaats hier een aantal stukjes appel op. Besmeer de zijkanten dan met gesmolten boter en vouw deze naar binnen, rol het deeg dan dicht en plak het goed dicht met gesmolten boter.
Verplaats dit dan naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Herhaal voor de overige vellen filodeeg, rode kool en appel. Besmeer de bovenkant van de strudels met gesmolten boter.
Bak deze vervolgens mooi goudbruin en krokant in 20 minuten. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-05-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.