Ohmydish.nl


Mini rode kool strudel

Deze mini rode kool strudel is heerlijk krokant en snel klaar door het gebruik van filodeeg. Je kunt de rode kool zelf maken maar kant-en-klaar kan ook.

Mini rode kool strudel
40 minuten 6 personen Lunch
Mini rode kool strudel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram rode kool - je kunt hiervoor kant-en-klaar gestoofde rode kool gebruik of stoof deze zelf
  • 12 plakken filodeeg (of brickdeeg)
  • 2 appels
  • ongeveer 100 gram boter
Mini rode kool strudel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan of magnetron
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • silicone kwast
  • lepel

Bereiden

40 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-rode-kool-strudel


Voorbereiding -- 10 minuten

Je kunt hiervoor kant-en-klaar gestoofde rode kool gebruiken, zoals bijvoorbeeld uit de diepvries of uit een potje. Je kunt deze ook zelf stoven volgens ons recept. Hier kun je als extra jeneverbessen aan toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Voor deze strudel vond ik het makkelijker om de rode kool extra fijn te raspen.

Was de appels en snijd deze in stukjes, niet al te groot maar ook niet te klein. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mini rode kool strudel Mini rode kool strudel

Mini rode kool strudel afmaken -- 30 minuten

Smelt ongeveer 100 gram boter in een kleine pan of in de magnetron. Besmeer hiermee een vel filodeeg en leg hier dan een tweede vel filodeeg bovenop. Druk dit goed aan en schep dan ongeveer 4 eetlepels rode kool onderaan. Plaats hier een aantal stukjes appel op. Besmeer de zijkanten dan met gesmolten boter en vouw deze naar binnen, rol het deeg dan dicht en plak het goed dicht met gesmolten boter. Verplaats dit dan naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Herhaal voor de overige vellen filodeeg, rode kool en appel. Besmeer de bovenkant van de strudels met gesmolten boter. Bak deze vervolgens mooi goudbruin en krokant in 20 minuten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.