Mini rode kool strudel
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini rode kool strudel vegetarisch

Deze mini rode kool strudel is heerlijk krokant en snel klaar door het gebruik van filodeeg. Je kunt de rode kool zelf maken maar kant-en-klaar kan ook.

40 minuten
6 personen
Mini rode kool strudel ingrediënten

Recept mini rode kool strudel

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt hiervoor kant-en-klaar gestoofde rode kool gebruiken, zoals bijvoorbeeld uit de diepvries of uit een potje. Je kunt deze ook zelf stoven volgens ons recept. Hier kun je als extra jeneverbessen aan toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. 

Voor deze strudel vond ik het makkelijker om de rode kool extra fijn te raspen. Was de appels en snijd deze in stukjes, niet al te groot maar ook niet te klein. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Mini rode kool strudel
Mini rode kool strudel

Mini rode kool strudel afmaken – 30 minuten

Smelt ongeveer 100 gram boter in een kleine pan of in de magnetron. Besmeer hiermee een vel filodeeg en leg hier dan een tweede vel filodeeg bovenop. Druk dit goed aan en schep dan ongeveer 4 eetlepels rode kool onderaan. 

Plaats hier een aantal stukjes appel op. Besmeer de zijkanten dan met gesmolten boter en vouw deze naar binnen, rol het deeg dan dicht en plak het goed dicht met gesmolten boter. 

Verplaats dit dan naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Herhaal voor de overige vellen filodeeg, rode kool en appel. Besmeer de bovenkant van de strudels met gesmolten boter. 

Bak deze vervolgens mooi goudbruin en krokant in 20 minuten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
234.43 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21 g
8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.26 g
9 g
Eiwitten
2.65 g
Vezels
2.18 g
Natrium
3.67 mg
Mineralen
Ijzer
0.3 mg
Calcium
17.83 mg
Magnesium
9.92 mg
Kalium
9.92 mg
Fosfor
19.17 mg
Koper
0.08 mg
Zink
0.1 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
24.17 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.08 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
9.75 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Mini rode kool strudel"
Szucs Andre zegt op 13-11-2024
Dag Veronique ik wil dit met kerst als bijgerecht maken voor 12 personen , kan ik dit op voorhand maken ?
Véronique zegt op 13-11-2024
Wat een leuk idee! Je kunt ze denk ik wel vooraf al rollen, maar ik denk wel dat het filodeeg wellicht de kleur van de rode kool gaat opnemen als je deze te ver vooraf gaat maken. Afbakken zou ik niet te ver vooraf doen, zodat je ze zo knapperig mogelijk kunt serveren. Ik denk namelijk dat het opnieuw opwarmen meer moeite kost dan ze vlak voor het serveren bakken. Veel liefs, Véronique
Andre szucs zegt op 16-11-2024
dag Veronique Deze rodekool strudel wil ik maken op kerst als bijgerecht voor 10 personen . Kan ik ze op voorhand maken ? Ik wil wat paneermeel strooien onder de rode kool voor het vocht wat te absorberen . mvg Andre
Véronique zegt op 17-11-2024
Hallo Andre, ik had al antwoord gegeven op je vraag of je deze rode kool strudels vooraf kunt maken. Zie bovenstaande reactie. Paneermeel strooien klinkt als een goed idee, zeker als je ze vooraf al hebt gevouwen. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.