Mini rode kool strudel

(2)

Deze mini rode kool strudel is heerlijk krokant en snel klaar door het gebruik van filodeeg. Je kunt de rode kool zelf maken maar kant-en-klaar kan ook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Mini rode kool strudel

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram rode kool
  • 12 plakken filodeeg (of brickdeeg)
  • 2 appels
  • ongeveer 100 gram boter

Kookgerei nodig


  • kleine pan of magnetron
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • silicone kwast
  • lepel

Mini rode kool strudel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-rode-kool-strudel


Voorbereiding -- 10 minuten

Je kunt hiervoor kant-en-klaar gestoofde rode kool gebruiken, zoals bijvoorbeeld uit de diepvries of uit een potje. Je kunt deze ook zelf stoven volgens ons recept. Hier kun je als extra jeneverbessen aan toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. 

Voor deze strudel vond ik het makkelijker om de rode kool extra fijn te raspen. Was de appels en snijd deze in stukjes, niet al te groot maar ook niet te klein. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Mini rode kool strudel
Mini rode kool strudel

Mini rode kool strudel afmaken -- 30 minuten

Smelt ongeveer 100 gram boter in een kleine pan of in de magnetron. Besmeer hiermee een vel filodeeg en leg hier dan een tweede vel filodeeg bovenop. Druk dit goed aan en schep dan ongeveer 4 eetlepels rode kool onderaan. 

Plaats hier een aantal stukjes appel op. Besmeer de zijkanten dan met gesmolten boter en vouw deze naar binnen, rol het deeg dan dicht en plak het goed dicht met gesmolten boter. 

Verplaats dit dan naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Herhaal voor de overige vellen filodeeg, rode kool en appel. Besmeer de bovenkant van de strudels met gesmolten boter. 

Bak deze vervolgens mooi goudbruin en krokant in 20 minuten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Mini rode kool strudel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.