Deze licht pittige courgette met sesam uit de wok is een makkelijk bijgerecht dat binnen 20 minuten klaar is. Heerlijk bij saté en rijst.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn.
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in plakjes, niet al te dik of dun.
Verhit de wok op hoog vuur, zodra deze begint te roken voeg je een scheut olie toe. Bak de courgette enkele minuten op hoog vuur en voeg dan de fijngesneden sjalot, knoflook en peper toe.
Voeg na enkele minuten ook sojasaus en sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want sojasaus is ook al zout.
Bak de courgette tot deze volledig gaar is, dit zal ongeveer een minuut of 5 duren. Dit makkelijke bijgerecht is heerlijk bij bijvoorbeeld gegrilde varkenshaas saté, zelfgemaakte satésaus, rijst en kroepoek of emping. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.