Een kwark, aardbei en koffie toetje is super makkelijk en snel. Glazen gevuld met laagjes lekkers, perfect in balans en gewoon heerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Klop de slagroom stijf en meng deze met de kwark, 2 eetlepels koffie likeur, 2 eetlepels gembersiroop en 2 eetlepels poedersuiker en zet dit in de koelkast voor minimaal een half uur.
Je kunt er ook voor kiezen het meteen te gebruiken, maar dan zal het iets vloeibaarder zijn. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien vervolgens in kwarten en zet apart.
Was de basilicum blaadjes en snijd deze fijn. Begin in de glazen met een laag aardbeien, een beetje fijngesneden basilicum, verkruimel dan 2 koekjes per glas en schep een paar lepels van het kwarkmengsel erbij.
Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn en maak de desserts af met een scheut koffie likeur. Garneer eventueel met meer (citroen) basilicum en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.