Deze kruidige gehakt filodeeg rolletjes zijn ontzettend lekker vanwege het krokante jasje en het gebruik van verschillende kruiden. Klaar in ongeveer 40 min
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-08-2017, dit recept is voor 16 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-gehakt-filodeeg-rolletjes
Begin met het maken van de gehakt vulling, zodat deze afgekoeld is om te kunnen rollen. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten voor je het gehakt toe gaat voegen.
Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan kaneel, gember, koriander, komijn en chili toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling dan volledig afkoelen.
Zorg dat het filodeeg ontdooid is en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze met een punt naar beneden voor je neer. Verdeel een flinke eetlepel gehaktvulling onderaan de plak en vouw de zijkanten naar binnen.
Rol het filodeeg strak naar boven, het zal vanzelf vastplakken door de boter. Herhaal tot al het gehakt is gebruikt en leg alle rolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Besmeer de bovenkant van alle rolletjes met gesmolten boter en bak deze mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven. Wij serveerden deze rolletjes met kleefrijst en tomatensalsa. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-08-2017, dit recept is voor 16 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-10-2023
Goede dag,
Kunnen deze filodeegrolletjes in de diepvries?? Annemieke.
Hoi, kun je met foto’s even laten zien hoe je de rolletjes precies maakt.? Kan ik dat ergens bekijken??
Gr Esther Wakker
Heel duidelijk deze video’s. Thanks. Vanavond deze rolletjes al gemaakt voordat ik jullie reactie heb gezien. Was al aardig op weg zie ik....?
Hallo Véronique, ik wil ze maken voor de kerstbrunch bij mijn zus. Kan ik ze bijv. 10 minuten bakken en dan bij mijn zus nog 5 minuten afbakken. Of is het beter om ze bij mijn zus te bakken.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.