Ohmydish.nl


Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Deze kruidige gehakt filodeeg rolletjes zijn ontzettend lekker vanwege het krokante jasje en het gebruik van verschillende kruiden. Klaar in ongeveer 40 min

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes
40 minuten 16 personen Hoofdgerechten
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 15 vierkante vellen filodeeg
  • 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2e theelepel gemalen koriander
  • 1/2e theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen chili
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • ongeveer 100 gram roomboter
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel
  • siliconen kwast
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Recept printen Bekijk reacties (11) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 16 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-gehakt-filodeeg-rolletjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het maken van de gehakt vulling, zodat deze afgekoeld is om te kunnen rollen. Pel de ui en knoflooktenen  en snijd deze fijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten voor je het gehakt toe gaat voegen.

Bak dit nog enkele minuten langer en voeg dan kaneel, gember, koriander, komijn en chili toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de vulling dan volledig afkoelen. 

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes afmaken -- 30 minuten

Zorg dat het filodeeg ontdooid is en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze met een punt naar beneden voor je neer. Verdeel een flinke eetlepel gehaktvulling onderaan de plak en vouw de zijkanten naar binnen.

Rol het filodeeg strak naar boven, het zal vanzelf vastplakken door de boter. Herhaal tot al het gehakt is gebruikt en leg alle rolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.

Besmeer de bovenkant van alle rolletjes met gesmolten boter en bak deze mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven. Wij serveerden deze rolletjes met kleefrijst en tomatensalsa. Eet smakelijk! 

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes vouwen
Kruidige gehakt filodeeg rolletjes vouwen


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen
← Vorig recept
Tomatensalsa
Volgend recept →
Cannelloni met gehakt

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.