Deze kruidige gehakt filodeeg rolletjes zijn ontzettend lekker vanwege het krokante jasje en het gebruik van verschillende kruiden. Klaar in ongeveer 40 min
Je rolt deze filodeeg rolletjes op dezelfde manier als loempia's en je kunt ze eventueel ook bakken in olie net zoals loempia's. Deze kruidige gehakt filodeeg rolletjes worden echter in de oven gebakken zodat ze een stuk gezonder zullen zijn.
De vulling dient eerst volledig afgekoeld te zijn, het filodeeg zal anders tijdens het rollen gaan breken. Je kunt deze rolletjes invriezen, dit kun je het beste doen zodra ze ongebakken zijn. Je kunt ze dan vanuit de vriezer direct in de oven leggen, het is dan niet per se nodig ze eerst te ontdooien.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-08-2017, dit recept is voor 16 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-12-2024
Begin met het maken van de gehakt vulling, zodat deze afgekoeld is om te kunnen rollen.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan kaneel, gember, koriander, komijn en chili toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de vulling volledig afkoelen.
Zorg dat het filodeeg ontdooid is en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze met een punt naar beneden voor je neer. Verdeel een flinke eetlepel gehaktvulling onderaan en vouw de zijkanten naar binnen.
Rol het filodeeg strak naar boven, het zal vanzelf vastplakken door de boter. Herhaal tot al het gehakt is gebruikt en leg alle rolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier.
Besmeer de bovenkant van alle rolletjes met gesmolten boter en bak deze mooi goudbruin en krokant in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van je oven.
Serveer deze rolletjes bijvoorbeeld met kleefrijst en tomatensalsa. Eet smakelijk!
Kan ik de filodeeg rolletjes vooraf maken?
Je kunt filodeeg rolletjes vooraf rollen en dan vlak voor het serveren bakken. Je kunt er ook voor kiezen om ze alvast te bakken en dan kort op te warmen, of eet ze koud.
Zijn filodeeg rolletjes ook koud lekker?
Filodeeg rolletjes zijn het lekkerste wanneer deze nog warm zijn, maar je kunt ze eventueel ook koud serveren met een dipsaus.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.