Een heerlijke kruidige eiercurry met verse kurkuma vult het hele huis met een heerlijke geur en staat ook nog eens binnen een half uur op tafel.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-eiercurry-met-verse-kurkuma
Plaats de eieren in een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook de eieren 8 minuten nadat het water begint te koken. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp deze fijn. Pas op met de kurkuma, veeg je aanrecht meteen af om verkleuren te voorkomen.
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in grove stukken.
Laat de eieren schrikken en pel ze dan. Verhit een scheut olie in de bakpan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper enkele minuten. Voeg de geraspte gember en kurkuma toe samen met de gepelde eieren.
Bak nog kort en voeg de kokosmelk toe samen met de limoenblaadjes en stukjes tomaat. Laat het geheel enkele minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout.
Verwijder de limoenblaadjes en serveer met rijst. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.