Een makkelijk toetje met kruidige ananas uit de oven, warm het allerlekkerste! Serveer met een bolletje ijs, yumm!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-03-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kruidige-ananas-uit-de-oven
Kneus de kardemompeulen en voeg deze samen met de kaneelstok, peperkorrels en steranijs toe aan een klein sauspannetje. Voeg de boter toe en smelt deze op laag vuur.
Voeg dan ook de honing, het sap van een citroen en de uitgeperste citroen toe. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schil de ananas en laat deze heel, je kunt er ook voor kiezen deze in vieren te snijden en alvast de harde kern te verwijderen. Dan is de ananas sneller klaar.
Plaats de ananas in een kleine ovenschaal en schenk de gesmolten boter met kruiden eroverheen. Bak deze ongeveer 20 minuten in de oven, draai de ananas regelmatig en schenk het boter mengsel regelmatig over de ananas heen.
Bestrooi de ananas in de laatste 5 minuten met een dun laagje poedersuiker voor een mooiere kleur. De suiker gaat dan namelijk karameliseren.
Verdeel de warme ananas in stukjes en verwijder de harde kern, extra lekker met een bolletje vanille ijs. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 23-03-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.