Een vullende kippensoep met Chinese kool en kerrie. Serveer met brood als volledige maaltijd of lunch. Klaar binnen een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul 1 middelgrote pan met 1,5 liter water, voeg het blokje kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook hierin de kipfilet gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilet.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn, de soep zal gepureerd worden dus het hoeft niet perse heel netjes. Snijd 3/4e van de kool grof en het resterende 1/4e deel fijn en zet opzij.
Haal de kipfilet uit het water, bewaar het water en maak de kip fijn met behulp van 2 vorken en zet opzij.
Verhit olie of boter in de 2e pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten ook de grof gesneden Chinese kool toe. Voeg dan na weer enkele minuten de kerrie toe, dit is om de kerrie te myoteren.
Schenk er dan het kookvocht van de kip bij en breng aan de kook. Zodra de Chinese kool zacht is, kun je de soep pureren met een blender of staafmixer.
Voeg hierna de vermicelli, of kleine pasta schelpjes, toe en kook deze ongeveer 5 minuten. Voeg de kip en fijn gesneden kool toe, breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.