Kippensoep met Chinese kool
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kippensoep met Chinese kool

Een vullende kippensoep met Chinese kool en kerrie. Serveer met brood als volledige maaltijd of lunch. Klaar binnen een half uur.

30 minuten
4 personen
Kippensoep met Chinese kool ingrediënten
Recept kippensoep met chinese kool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul 1 middelgrote pan met 1,5 liter water, voeg het blokje kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook hierin de kipfilet gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilet.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn, de soep zal gepureerd worden dus het hoeft niet perse heel netjes. Snijd 3/4e van de kool grof en het resterende 1/4e deel fijn en zet opzij. 

Haal de kipfilet uit het water, bewaar het water en maak de kip fijn met behulp van 2 vorken en zet opzij. 

Kippensoep met Chinese kool
Kippensoep met Chinese kool

De kippensoep met Chinese kool afmaken – 15 minuten

Verhit olie of boter in de 2e pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten ook de grof gesneden Chinese kool toe. Voeg dan na weer enkele minuten de kerrie toe, dit is om de kerrie te myoteren.

Schenk er dan het kookvocht van de kip bij en breng aan de kook. Zodra de Chinese kool zacht is, kun je de soep pureren met een blender of staafmixer.

Voeg hierna de vermicelli, of kleine pasta schelpjes, toe en kook deze ongeveer 5 minuten. Voeg de kip en fijn gesneden kool toe, breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
168.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.15 g
2.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.9 g
1.06 g
Eiwitten
13.87 g
Vezels
2.67 g
Natrium
392.04 mg
Mineralen
Ijzer
1.66 mg
Calcium
45.57 mg
Magnesium
29.52 mg
Kalium
29.52 mg
Fosfor
171.14 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.94 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
18.03 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.04 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.06 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
0.11 µg
Foliumzuur
23.14 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kippensoep met Chinese kool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.