Kippensoep met Chinese kool

(20)

Een vullende kippensoep met Chinese kool en kerrie. Serveer met brood als volledige maaltijd of lunch. Klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Kippensoep met Chinese kool

Ingrediënten


  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1,5 liter water
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1/4e Chinese kool
  • flinke hand vermicelli of mini pasta schelpjes
  • peper en zout naar smaak
  • olie of boter om in te bakken
  • optioneel: verse peterselie of verse oregano ter garnering

Kookgerei nodig


  • 2 middelgrote pannen
  • houten lepel
  • 2 vorken
  • snijplank & koksmes
  • staafmixer of blender

Kippensoep met Chinese kool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippensoep-met-chinese-kool


Voorbereiding – 15 minuten

Vul 1 middelgrote pan met 1,5 liter water, voeg het blokje kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook hierin de kipfilet gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilet.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn, de soep zal gepureerd worden dus het hoeft niet perse heel netjes. Snijd 3/4e van de kool grof en het resterende 1/4e deel fijn en zet opzij. 

Haal de kipfilet uit het water, bewaar het water en maak de kip fijn met behulp van 2 vorken en zet opzij. 

Kippensoep met Chinese kool
Kippensoep met Chinese kool

De kippensoep met Chinese kool afmaken – 15 minuten

Verhit olie of boter in de 2e pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten ook de grof gesneden Chinese kool toe. Voeg dan na weer enkele minuten de kerrie toe, dit is om de kerrie te myoteren.

Schenk er dan het kookvocht van de kip bij en breng aan de kook. Zodra de Chinese kool zacht is, kun je de soep pureren met een blender of staafmixer.

Voeg hierna de vermicelli, of kleine pasta schelpjes, toe en kook deze ongeveer 5 minuten. Voeg de kip en fijn gesneden kool toe, breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Kippensoep met Chinese kool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.