Kip piri piri is kip in een makkelijke marinade en geserveerd met een geweldige saus. Met kipfilet voor een extra makkelijke versie. Oorspronkelijk uit Portugal en klaar binnen een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-07-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Meng voor de marinade de olijfolie, paprikapoeder, zout en citroenrasp in een middelgrote kom. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en zorg ervoor dat de kipfilets niet te dik zijn. Snijd ze eventueel een keer door de helft voor plattere kipfilets.
Voeg de kipfilets toe aan de marinade en zorg dat deze volledig bedekt zijn. Dek af met huishoudfolie en zet deze minimaal een uur in de koelkast.
Voeg de gedroogde piri piri chili pepers toe aan een beetje kokend water en laat deze dan ongeveer 10 minuten staan zodat ze zachter worden. Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en zet opzij. Gebruik bij voorkeur een vijzel om de peper pasta te maken.
Je kunt hiervoor hele of gemalen korianderzaadjes gebruiken. Stamp deze dan fijn in de vijzel samen met de chili pepers (zonder het water). Voeg hier de tomatenpuree, olijfolie en paprika poeder aan toe en zorg dat de peper pasta zo glad mogelijk is.
Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak de peper pasta dan nog kort mee en bluf af met droge witte wijn. Voeg 2 laurierblaadjes en een stuk citroenschil toe samen met de kippenbouillon en breng aan de kook.
Laat de saus indikken tot de gewenste dikte, dit zal ongeveer 20 minuten tot een half uur duren en verwijder dan de citroenschil. De exacte tijd is afhankelijk van de hoogte van de warmtebron.
Verhit ondertussen olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gemarineerde kipfilets mooi goudbruin aan beide kanten. Je kunt hiervoor ook eventueel een grill pan of barbecue gebruiken. Controleer of de kipfilets gaar zijn en serveer deze met de piri piri saus.
Traditioneel wordt deze kip in Portugal geserveerd met friet en salade, maar ook erg lekker met rijst en sperziebonen, eet smakelijk!
Welke kip voor kip piri piri?
In de klassieke Portugese piri piri kip wordt gebruik gemaakt van een hele kip, een gevlinderde kip om precies te zijn. Voor deze extra makkelijke versie wordt gebruik gemaakt van kipfilet, maar je kunt ook kippendijen of kippenpoten gebruiken.
Hoe bereid je kip piri piri?
Kip piri piri wordt meestal op de barbecue bereid, voor een makkelijkere versie kun je ook gebruik maken van een bakpan of grillpan.
Wat eet je bij piri piri kip?
Traditioneel wordt deze kip in Portugal geserveerd met friet en salade.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.