Traditioneel wordt gochujang gemaakt met gochugaru, dit zijn gemalen gedroogde Koreaanse chili pepers. Dit is niet altijd goed verkrijgbaar, maar met andere soorten chili vlokken kun je makkelijker zelf gochujang maken. Dit is daarom geen traditionele gochujang, maar de smaak komt perfect overeen.
Ingrediënten
- 50 gram chili vlokken
- 110 ml water
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels rode miso pasta
- 1 eetlepel sake
- halve theelepel rijstazijn
- snuf zout
Gochujang maken – 20 minuten
Meng chili vlokken, water, honing en miso in een kleine sauspan. Verwarm dit kort, zet het vuur uit en laat dit dan ongeveer een kwartier staan.
Roer er dan het zout, sake en rijstazijn doorheen. Roer goed en dan is je gochujang klaar. Je kunt deze peperpasta nu enkele maanden in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bak.
Je kunt deze Koreaanse chilipasta voor veel soorten gerechten gebruiken. Zoals het op smaak brengen van gebakken rijst of noedels, gebruik het om varkensvlees of rundvlees te marineren en ook lekker in combinatie met kimchi.