Kerriesoep met paprika is een heerlijke soep die vol van smaak is. Ideaal voor alle kerrie liefhebbers voor de lunch of avondeten met wat brood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 23-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en was deze.
Snijd de paprika's in kleine blokjes en zet opzij.
Verhit boter in de middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook een minuut. Voeg dan de kerrie en cayenne peper toe, dit is noodzakelijk om deze te myoteren.
Voeg dan de bloem toe om een roux te maken, gaar het geheel op laag vuur ongeveer een minuutje.
Schenk er dan de groentebouillon bij, roer glad en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en voeg de fijn gesneden paprika's toe.
Kook de soep enkele minuten, kook het niet te lang zodat de paprika's nog een beetje krokant zijn.
Voeg room toe en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.