Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kabeljauw filets
  • 1/4e bloemkool
  • ongeveer 12 eetlepels bloemkool puree
  • ongeveer 200 gram tuinbonen - vers of diepvries
  • 5 middelgrote vastkokende aardappels
  • 100 gram roze garnalen - je kunt ook Hollandse garnalen gebruiken
  • handvol sla
  • (geklaarde) boter en olijfolie om te bakken
  • peper en zout naar smaak
Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • grote bakpan
  • optioneel: sla centrifuge
  • keukenpapier

Recept pinnen op Pinterest

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-tuinbonen-en-bloemkool


Voorbereiding -- 15 minuten

Om dit gerecht af te maken serveerden wij bloemkool puree, dit kan elk bijgerecht naar wens zijn.

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd deze vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de blokjes aardappel gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte.

Maak ondertussen kleine bloemkoolroosjes en zet opzij. Was de sla als dit nodig is en maak deze droog met een sla centrifuge.

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool afmaken -- 15 minuten

Haal de aardappelblokjes uit het water met een schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de kleine bloemkoolroosjes gaar in enkele minuten. Haal deze vervolgens ook uit het water en breng het nogmaals opnieuw aan de kook. Houd de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes warm terwijl je het gerecht afmaakt. Kook de tuinbonen gaar in enkele minuten.

Verhit boter en een beetje olijfolie in de grote bakpan en dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Breng de filets op smaak met peper en zout en bak de kabeljauw enkele minuten aan beide kanten, tot deze mooi goudbruin kleuren.

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en plaats de kabeljauw bovenop. Breng de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en tuinbonen op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Maak het gerecht af met de boter uit de bakpan, de roze garnalen en een paar kleine slablaadjes. Smakelijk!

← Vorig recept
Duvelkesvlees

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!