Ingemaakte bonen in tomatensaus
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ingemaakte bonen in tomatensaus veganistisch

Sperziebonen bewaren kun je op verschillende manieren doen. Probeer deze ingemaakte bonen in tomatensaus eens, heerlijk met knoflook en basilicum.

30 minuten
4 personen
Ingemaakte bonen in tomatensaus ingrediënten
Recept ingemaakte bonen in tomatensaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was de bonen en verwijder de uiteindes. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn.

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in kleine stukken.

Zorg dat de weckpotten steriel zijn, dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water. 

Ingemaakte bonen in tomatensaus
Ingemaakte bonen in tomatensaus

Ingemaakte bonen in tomatensaus afmaken – 15 minuten

Gebruik de middelgrote pan opnieuw en verhit hier een beetje olijfolie in. Fruit de ui en knoflooktenen enkele minuten en voeg dan de tomatenstukjes toe.

Verwarm het geheel enkele minuten en laat het indien nodig een beetje indikken. Voeg dan de beetgare bonen toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de basilicum over de weckpotten en verdeel hier dan ook de bonen en tomatensaus over. Zorg dat deze nog zo heet mogelijk zijn en sluit dan de weckpot.

Laat deze volledig afkoelen en deze kun je nu erg lang bewaren op een donkere plek met zo weinig mogelijk temperatuurschommelingen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
95.44 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.06 g
11.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.8 g
0.09 g
Eiwitten
6.15 g
Vezels
7.8 g
Natrium
361.36 mg
Mineralen
Ijzer
1.18 mg
Calcium
126.45 mg
Magnesium
57.68 mg
Kalium
57.68 mg
Fosfor
127.79 mg
Koper
0.28 mg
Zink
0.77 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
56.18 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.18 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.3 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
62.94 µg
Vitamine E
1.2 mg
Vitamine K
19.74 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ingemaakte bonen in tomatensaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.