Sperziebonen bewaren kun je op verschillende manieren doen. Probeer deze ingemaakte bonen in tomatensaus eens, heerlijk met knoflook en basilicum.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was de bonen en verwijder de uiteindes. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in kleine stukken.
Zorg dat de weckpotten steriel zijn, dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water.
Gebruik de middelgrote pan opnieuw en verhit hier een beetje olijfolie in. Fruit de ui en knoflooktenen enkele minuten en voeg dan de tomatenstukjes toe.
Verwarm het geheel enkele minuten en laat het indien nodig een beetje indikken. Voeg dan de beetgare bonen toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de basilicum over de weckpotten en verdeel hier dan ook de bonen en tomatensaus over. Zorg dat deze nog zo heet mogelijk zijn en sluit dan de weckpot.
Laat deze volledig afkoelen en deze kun je nu erg lang bewaren op een donkere plek met zo weinig mogelijk temperatuurschommelingen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.