Sperziebonen bewaren kun je op verschillende manieren doen. Probeer deze ingemaakte bonen in tomatensaus eens, heerlijk met knoflook en basilicum.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ingemaakte-bonen-in-tomatensaus
Vul de middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was de bonen en verwijder de uiteindes. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten in het kokende water, tot ze beetgaar zijn.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd in kleine stukken.
Zorg dat de weckpotten steriel zijn, dit kun je makkelijk doen door ze enkele minuten schoon te koken in kokend water.
Gebruik de middelgrote pan opnieuw en verhit hier een beetje olijfolie in. Fruit de ui en knoflooktenen enkele minuten en voeg dan de tomatenstukjes toe.
Verwarm het geheel enkele minuten en laat het indien nodig een beetje indikken. Voeg dan de beetgare bonen toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de basilicum over de weckpotten en verdeel hier dan ook de bonen en tomatensaus over. Zorg dat deze nog zo heet mogelijk zijn en sluit dan de weckpot.
Laat deze volledig afkoelen en deze kun je nu erg lang bewaren op een donkere plek met zo weinig mogelijk temperatuurschommelingen. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!