Hartige taartjes met meiknol
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Hartige taartjes met meiknol

Deze mini hartige taartjes met meiknol zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Gebruik bladerdeeg voor een snelle versie.

1 uur 25 minuten
8 personen
Hartige taartjes met meiknol ingrediënten

Recept hartige taartjes met meiknol

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
1 uur 25 minuten

Voorbereiding –  1 uur

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. 

Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. Schil ondertussen de meiknol en snijd deze in dunne plakjes. 

Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes meiknol toe en bak deze dan ook enkele minuten. 

Schenk er dan een laagje water bij, plaats een deksel op de pan en gaar ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes meiknol, ze behoren bijna helemaal gaar te zijn. 

Vet de taartvormpjes in met boter, of gebruik het vet van het bakken van de spekjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Hartige taartjes met meiknol
Hartige taartjes met meiknol

De hartige taartjes met meiknol afmaken – 25 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg tot een grote lap. Gebruik een koekjes uitsteker of groot glas om kleine rondjes deeg uit te steken. 

Plaats deze in de ronde vormpjes en bak deze 5 minuten voor. Meng ondertussen de eieren met crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Hak de selderij fijn en meng dit ook door het mengsel. 

Haal de taartbodems uit de oven en verdeel de meiknol en spekjes over de bodempjes. Verdeel het ei mengsel dan ook over de bodempjes en bak deze nog ongeveer een kwartier in de oven, of tot het ei mengsel gestold is en de meiknollen gaar zijn. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
452.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
35.97 g
7.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.61 g
15.94 g
Eiwitten
11.04 g
Vezels
4.37 g
Natrium
852.94 mg
Mineralen
Ijzer
1.5 mg
Calcium
81.37 mg
Magnesium
30.1 mg
Kalium
30.1 mg
Fosfor
144.14 mg
Koper
0.18 mg
Zink
1.07 mg
Jodium
5.51 µg
Selenium
7.59 µg
Vitamines
Vitamine C
35.14 mg
Vitamine D
0.64 mg
Vitamine A
6.52 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0.56 µg
Foliumzuur
49.34 µg
Vitamine E
0.64 mg
Vitamine K
1.75 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Hartige taartjes met meiknol"
Marja zegt op 24-09-2018
Ziet er goed uit!!!
Ohmydish zegt op 24-09-2018
Dankje Marja :)
Tessa zegt op 24-09-2018
Bedankt voor dit leuke recept.zie de knolletjes hier in Frankrijk altijd liggen, maar weet nooit zo goed wat ik er mee moet doen, gooi ze meestal in blokjes door de soep.soupe Pistou b.v.wat ik ook een goede tip vindt is de vormpjes in vetten met het vet van de uitgebakken lardons , was daar nog nooit opgekomen.
Ohmydish zegt op 24-09-2018
Dankje Tessa! Navets liggen hier inderdaad volop, zo kwam ik ook op het idee :) Ik hoop je er in de toekomst nog vaker mee te inspireren. Oh heerlijk soupe au pistou, dat heb ik allang niet meer gegeten dus goede tip! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.