Ohmydish.nl


Hartige taartjes met meiknol

Deze mini hartige taartjes met meiknol zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Gebruik bladerdeeg voor een snelle versie.

Hartige taartjes met meiknol
1 uur 25 minuten 8 personen Hoofdgerechten
Hartige taartjes met meiknol

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • ongeveer 10 meiknollen
  • 100 gram spekjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • boter
  • paar takjes selderijblad
  • peper en zout naar smaak
Hartige taartjes met meiknol ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 18 kleine taartvormpjes, of gebruik 1 grotere taartvorm
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • oven
  • dunschiller
  • grote bakpan met deksel
  • siliconen kwast
  • deegroller
  • middelgrote kom
  • garde

Bereiden

1 uur 25 minuten 8 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taartjes-met-meiknol


Voorbereiding --  1 uur

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Schil ondertussen de meiknol en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes meiknol toe en bak deze dan ook enkele minuten. Schenk er dan een laagje water bij, plaats een deksel op de pan en gaar ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes meiknol, ze behoren bijna helemaal gaar te zijn.

Vet de taartvormpjes in met boter, of gebruik het vet van het bakken van de spekjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Hartige taartjes met meiknol Hartige taartjes met meiknol

De hartige taartjes met meiknol afmaken -- 25 minuten

Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg tot een grote lap. Gebruik een koekjes uitsteker of groot glas om kleine rondjes deeg uit te steken. Plaats deze in de ronde vormpjes en bak deze 5 minuten voor.

Meng ondertussen de eieren met crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Hak de selderij fijn en meng dit ook door het mengsel. Haal de taartbodems uit de oven en verdeel de meiknol en spekjes over de bodempjes. Verdeel het ei mengsel dan ook over de bodempjes en bak deze nog ongeveer een kwartier in de oven, of tot het ei mengsel gestold is en de meiknollen gaar zijn. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Ratatouille

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.