Deze mini hartige taartjes met meiknol zien er niet alleen super schattig uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk. Gebruik bladerdeeg voor een snelle versie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe.
Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. Schil ondertussen de meiknol en snijd deze in dunne plakjes.
Verhit een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Voeg de plakjes meiknol toe en bak deze dan ook enkele minuten.
Schenk er dan een laagje water bij, plaats een deksel op de pan en gaar ongeveer 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes meiknol, ze behoren bijna helemaal gaar te zijn.
Vet de taartvormpjes in met boter, of gebruik het vet van het bakken van de spekjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg tot een grote lap. Gebruik een koekjes uitsteker of groot glas om kleine rondjes deeg uit te steken.
Plaats deze in de ronde vormpjes en bak deze 5 minuten voor. Meng ondertussen de eieren met crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Hak de selderij fijn en meng dit ook door het mengsel.
Haal de taartbodems uit de oven en verdeel de meiknol en spekjes over de bodempjes. Verdeel het ei mengsel dan ook over de bodempjes en bak deze nog ongeveer een kwartier in de oven, of tot het ei mengsel gestold is en de meiknollen gaar zijn. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.