Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

(8)

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Mmm krokante spekjes!

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 puntpaprika's
  • 50 gram rode rijst
  • 3 eetlepels zoete maïs
  • 1/2e rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 75 gram spekreepjes
  • handvol geraspte kaas
  • klein handje pijnboompitten
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote bakpan
  • kleine bakpan
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-puntpaprikas-met-rode-rijst-en-spekjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Kook de rijst volgens de verpakking, voor de rode rijst is dit iets langer dan standaard witte rijst. Pel ondertussen de knoflook en rode ui, snijd deze fijn en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de puntpaprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten, maar laat het 'steeltje' eraan zitten. 

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes afmaken -- 20 minuten

Giet de rijst af en laat de maïs uitlekken. Verwarm de bakpan en bak hierin de spekjes tot deze krokant zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en na een minuut ook de rijst en maïs.

Breng de vulling op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan en bestrooi ze dan meteen met fijn zout.

Besprenkel de puntpaprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant op de bakplaat. Bak deze 5 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en vul ze met het rijst mengsel.

Verdeel er dan een laag kaas over en bak ze nogmaals in de oven voor 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de puntpaprika's met de pijnboompitten. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen
← Vorig recept
Stoofpotje in bladerdeeg
Volgend recept →
Citroenlimonade

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!