Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes
😍 12 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Mmm krokante spekjes!

40 minuten
2 personen
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes ingrediënten

Recept gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Kook de rijst volgens de verpakking, voor de rode rijst is dit iets langer dan standaard witte rijst. Pel ondertussen de knoflook en rode ui, snijd deze fijn en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de puntpaprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten, maar laat het 'steeltje' eraan zitten. 

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes afmaken – 20 minuten

Giet de rijst af en laat de maïs uitlekken. Verwarm de bakpan en bak hierin de spekjes tot deze krokant zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en na een minuut ook de rijst en maïs.

Breng de vulling op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan en bestrooi ze dan meteen met fijn zout.

Besprenkel de puntpaprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant op de bakplaat. Bak deze 5 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en vul ze met het rijst mengsel.

Verdeel er dan een laag kaas over en bak ze nogmaals in de oven voor 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de puntpaprika's met de pijnboompitten. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
441.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.69 g
7.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.76 g
11.04 g
Eiwitten
22.28 g
Vezels
5.17 g
Natrium
882.84 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
1 puntpaprika's 39.00 6.75 g 5.25 g - - 1.50 g 3.00 g 15.00 mg 0.60 mg 30.00 mg 15.00 mg 525.00 mg 7.50 mg 0.05 mg 0.38 mg - - 225.00 mg - 0.14 mg 0.05 mg 0.09 mg 0.22 mg - 75.00 µg - - -
25 gram rode rijst 24.00 5.00 g - 0.10 g 0.03 g 0.63 g 0.20 g 0.75 mg 0.08 mg 1.50 mg 2.50 mg 15.00 mg 10.00 mg 0.02 mg 0.13 mg - - - - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 5.00 µg - - -
1.5 eetlepel zoete maïs 27.23 5.06 g 0.23 g 0.23 g - 0.79 g 0.79 g 1.13 mg 0.16 mg 1.13 mg - 67.50 mg 24.75 mg - - - - 2.25 mg - - 0.03 mg 0.03 mg 0.02 mg - - - - -
0.25 rode ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
1 knoflooktenen 9.80 1.96 g 0.06 g 0.01 g - 0.42 g 0.13 g 0.28 mg 0.10 mg 11.90 mg 1.40 mg 42.00 mg 9.10 mg 0.02 mg 0.07 mg 0.11 µg - 0.98 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 0.28 µg - - -
37.5 gram spekreepjes 187.50 - - 15.00 g 5.63 g 9.38 g - 750.00 mg 0.56 mg 7.50 mg 7.50 mg 112.50 mg 75.00 mg 0.04 mg 0.38 mg - 5.63 µg - - 18.75 mg 0.11 mg 0.15 mg 0.19 mg 0.56 µg 3.75 µg 0.38 mg 0.38 µg -
0.5 handvol geraspte kaas melk 94.75 - - 7.43 g 4.80 g 7.18 g - 112.50 mg 0.08 mg 255.00 mg 10.00 mg 27.50 mg 160.00 mg 0.29 mg 1.15 mg - - 0.13 mg 0.15 mg 0.08 mg 0.01 mg 0.09 mg 0.02 mg 0.55 µg 3.75 µg - - -
0.5 klein handje pijnboompitten pinda, noten, sesamzaad 47.63 1.01 g 0.01 g 3.94 g 0.56 g 2.03 g 0.27 g 0.38 mg 0.38 mg 1.88 mg 17.25 mg 45.00 mg 37.50 mg 0.09 mg 0.45 mg - - - - - 0.05 mg 0.02 mg 0.01 mg - 4.27 µg - - -
    441.15 21.69 g 7.45 g 26.76 g 11.04 g 22.28 g 5.17 g 882.84 mg 2.10 mg 318.28 mg 56.78 mg 889.19 mg 336.98 mg 0.52 mg 2.80 mg 0.11 µg 5.63 µg 230.39 mg 0.15 mg 18.97 mg 0.29 mg 0.39 mg 0.55 mg 1.11 µg 95.18 µg 0.38 mg 0.38 µg -
2 reacties op "Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes"
Es zegt op 06-02-2017
Ik bedenk me net dat ik nog rode rijst in de kast heb liggen... (En zwarte, en wilde en, en en, maar dat terzijde hahaha) Ik ga eens kijken wat ik daar ook nog weer eens mee kan doen. Van rode rijst maakte ik altijd een brood, maar machine is stuk en ik weiger om op de hand deeg te kneden....
Ohmydish zegt op 06-02-2017
Wat leuk, heb nog nooit brood gemaakt van rijst. Heb je daarvan een recept op je site staan?

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.