Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Mmm krokante spekjes!

40 minuten
2 personen
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes ingrediënten

Recept gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Kook de rijst volgens de verpakking, voor de rode rijst is dit iets langer dan standaard witte rijst. Pel ondertussen de knoflook en rode ui, snijd deze fijn en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de puntpaprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten, maar laat het 'steeltje' eraan zitten. 

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes afmaken – 20 minuten

Giet de rijst af en laat de maïs uitlekken. Verwarm de bakpan en bak hierin de spekjes tot deze krokant zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en na een minuut ook de rijst en maïs.

Breng de vulling op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan en bestrooi ze dan meteen met fijn zout.

Besprenkel de puntpaprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant op de bakplaat. Bak deze 5 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en vul ze met het rijst mengsel.

Verdeel er dan een laag kaas over en bak ze nogmaals in de oven voor 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de puntpaprika's met de pijnboompitten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
413.93 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.63 g
7.23 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
26.53 g
11.04 g
Eiwitten
21.5 g
Vezels
4.38 g
Natrium
881.72 mg
Mineralen
Ijzer
1.94 mg
Calcium
317.15 mg
Magnesium
56.78 mg
Kalium
56.78 mg
Fosfor
312.23 mg
Koper
0.52 mg
Zink
2.8 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
5.63 µg
Vitamines
Vitamine C
228.14 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
18.97 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.53 mg
Vitamine B12
1.11 µg
Foliumzuur
95.18 µg
Vitamine E
0.38 mg
Vitamine K
0.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes"
Es zegt op 06-02-2017
Ik bedenk me net dat ik nog rode rijst in de kast heb liggen... (En zwarte, en wilde en, en en, maar dat terzijde hahaha) Ik ga eens kijken wat ik daar ook nog weer eens mee kan doen. Van rode rijst maakte ik altijd een brood, maar machine is stuk en ik weiger om op de hand deeg te kneden....
Ohmydish zegt op 06-02-2017
Wat leuk, heb nog nooit brood gemaakt van rijst. Heb je daarvan een recept op je site staan?

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.