Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Mmm krokante spekjes! Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-puntpaprikas-met-rode-rijst-en-spekjes
Kook de rijst volgens de verpakking, voor de rode rijst is dit iets langer dan standaard witte rijst. Pel ondertussen de knoflook en rode ui, snijd deze fijn en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de puntpaprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten, maar laat het 'steeltje' eraan zitten.
Giet de rijst af en laat de maïs uitlekken. Verwarm de bakpan en bak hierin de spekjes tot deze krokant zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en na een minuut ook de rijst en maïs.
Breng de vulling op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan en bestrooi ze dan meteen met fijn zout.
Besprenkel de puntpaprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant op de bakplaat. Bak deze 5 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en vul ze met het rijst mengsel.
Verdeel er dan een laag kaas over en bak ze nogmaals in de oven voor 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de puntpaprika's met de pijnboompitten. Eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.