Een erg makkelijk groentegerecht, heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of serveer deze gesmoorde spitskool met hazelnoten als bijgerecht.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool in fijne reepjes, hak de hazelnoten grof en kook eventueel de rijst als je die erbij wilt serveren.
Maak een simpele dressing door mosterd te mengen met een scheut witte wijnazijn en een flinke scheut notenolie. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
Verhit een klontje boter in een pan en bak hierin de spitskool enkele minuten. Voeg dan de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier toe.
Smoor de spitskool ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig goed om. Zodra de kool een beetje zacht begint te worden, breng je deze op smaak met de dressing en peper en zout.
De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de koolreepjes. Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier en maak af met gehakte hazelnoten. Serveer eventueel met rijst, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.