Geroosterde paprika falafel uit de oven
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Geroosterde paprika falafel uit de oven veganistisch

Deze gegrilde paprika falafel is misschien wel nóg lekkerder dan de klassieke versie. En gezonder, want ze zijn gebakken in de oven.

55 minuten
4 personen
Geroosterde paprika falafel uit de oven ingrediënten

Recept geroosterde paprika falafel uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Week de gedroogde kikkererwten 12 tot 24 uur in voldoende koud water. Er zijn recepten die gebruik maken van kikkererwten uit blik.

Deze zijn erg nat en daardoor moeilijker om er een mooie bal van te maken die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.

Giet de gewelde kikkererwten af en laat in het vergiet staan. Hierdoor zal nóg meer water uit de kikkererwten lekken.

Pel de teentjes knoflook en rode ui, en snijd dan in grove stukken. Verwijder de stelen van de peterselie en laat de gegrilde paprika goed uitlekken zodat deze de balletjes niet te nat zal maken.

Doe de kikkererwten, knoflook, ui, rode paprika, tahin en peterselie in de foodprocessor en pureer totdat de meeste stukjes verdwenen zijn.

Let wel dat het mengsel nooit echt glad zal worden. Doe de vulling in een grote kom en voeg de kruiden, baksoda, citroenrasp en bloem toe.

Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gegrilde paprika falafel uit de oven
Gegrilde paprika falafel uit de oven

Gegrilde paprika falafel afmaken – 40 minuten

Gebruik je handen om kleine balletjes van het falafel deeg te rollen. Dit is wat plakkerig, je kunt eventueel wat extra bloem toevoegen maar dat zal de falafel droger maken.

Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze gaar in ongeveer 25 tot 30 minuten.

Serveer de falafel eventueel met een makkelijke yoghurtsaus. Meng gesneden verse knoflook en citroensap samen met naturel yoghurt en breng dit op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
176.29 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.25 g
4.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.59 g
0.66 g
Eiwitten
8.11 g
Vezels
6.38 g
Natrium
716.27 mg
Mineralen
Ijzer
3.41 mg
Calcium
115.37 mg
Magnesium
58.51 mg
Kalium
58.51 mg
Fosfor
117.58 mg
Koper
0.35 mg
Zink
1.79 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
99.64 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
79.7 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Geroosterde paprika falafel uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.