Deze gegrilde paprika falafel is misschien wel nóg lekkerder dan de klassieke versie. En gezonder, want ze zijn gebakken in de oven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Week de gedroogde kikkererwten 12 tot 24 uur in voldoende koud water. Er zijn recepten die gebruik maken van kikkererwten uit blik.
Deze zijn erg nat en daardoor moeilijker om er een mooie bal van te maken die tijdens het bakken niet uit elkaar valt.
Giet de gewelde kikkererwten af en laat in het vergiet staan. Hierdoor zal nóg meer water uit de kikkererwten lekken.
Pel de teentjes knoflook en rode ui, en snijd dan in grove stukken. Verwijder de stelen van de peterselie en laat de gegrilde paprika goed uitlekken zodat deze de balletjes niet te nat zal maken.
Doe de kikkererwten, knoflook, ui, rode paprika, tahin en peterselie in de foodprocessor en pureer totdat de meeste stukjes verdwenen zijn.
Let wel dat het mengsel nooit echt glad zal worden. Doe de vulling in een grote kom en voeg de kruiden, baksoda, citroenrasp en bloem toe.
Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Gebruik je handen om kleine balletjes van het falafel deeg te rollen. Dit is wat plakkerig, je kunt eventueel wat extra bloem toevoegen maar dat zal de falafel droger maken.
Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze gaar in ongeveer 25 tot 30 minuten.
Serveer de falafel eventueel met een makkelijke yoghurtsaus. Meng gesneden verse knoflook en citroensap samen met naturel yoghurt en breng dit op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.