Deze gegrilde paprika falafel is misschien wel nóg lekkerder dan de klassieke versie. En gezonder, want ze zijn gebakken in de oven.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-paprika-falafel-uit-de-oven
Giet de gewelde kikkererwten af en laat in het vergiet staan. Hierdoor zal nóg meer water uit de kikkererwten lekken. Pel de teentjes knoflook en rode ui, en snijd dan in grove stukken. Verwijder de stelen van de peterselie en laat de gegrilde paprika goed uitlekken zodat deze de balletjes niet te nat zal maken.
Doe de kikkererwten, knoflook, ui, rode paprika, tahin en peterselie in de foodprocessor en pureer totdat de meeste stukjes verdwenen zijn. Let wel dat het mengsel nooit echt glad zal worden. Doe de vulling in een grote kom en voeg de kruiden, baksoda, citroenrasp en bloem toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Gegrilde paprika falafel uit de oven
Serveer de falafel eventueel met een makkelijke yoghurtsaus. Meng simpelweg wat gesneden verse knoflook en citroensap samen met naturel yoghurt en breng dit op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.