Ohmydish.nl


Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus

Deze ovenschotel ziet er niet alleen leuk uit, maar deze gehaktballen met aardappels en bechamelsaus zijn ook nog eens mega lekker! Staat binnen een uur op tafel.

Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 knoflookteen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd naar keuze
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • handvol paneermeel
  • 1/2 recept voor bechamelsaus
  • 6 grote aardappels (wij gebruikten rode vastkokende aardappels)
  • 2 bosuien
  • peper en zout naar smaak
  • boter om in te vetten
  • olijfolie
  • handvol geraspte kaas
Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • oven
  • ronde vorm (ongeveer 24 cm)

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehaktballen-met-aardappels-en-bechamelsaus


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak eerst de béchamel saus, of gebruik kant-en-klare. Pel de ui en knoflook en snijd deze vervolgens fijn. Meng het gehakt met fijngesneden ui en knoflook, een ei, mosterd, gehaktkruiden en paneermeel. Voeg paneermeel toe tot je ballen kunt draaien van het gehakt, hoe meer paneermeel je toevoegt hoe droger de gehaktballen zullen smaken. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er gehaktballen van.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ronde vorm in met boter.

Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus

Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus afmaken --  45 minuten

Was de aardappels en snijd deze in vrij dunne plakken, het is niet nodig om deze eerst te schillen. Je kunt ook dikkere plakken gebruiken, maar dan dien je ze wel eerst voor te koken. Begin met een laag aardappelschijfjes op de bodem van de vorm. Leg hier de gehaktballen op en plaats hiertussen speels de dunne aardappelschijfjes.

Verdeel bechamelsaus over de gehaktballen en maak af met een beetje geraspte kaas op elke gehaktbal. Besprenkel de aardappelschijfjes met olijfolie en peper en zout. Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Snijd ondertussen de bosui in ringen, bestrooi hier de ovenschotel mee. Serveer direct, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Limoen kwarktaart

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.