Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus

Deze ovenschotel ziet er niet alleen leuk uit, maar deze gehaktballen met aardappels en bechamelsaus zijn ook nog eens mega lekker! Staat binnen een uur op tafel.

1 uur
4 personen
Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus ingrediënten
Recept gehaktballen met aardappels en bechamelsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de béchamel saus, of gebruik kant-en-klare. Pel de ui en knoflook en snijd deze vervolgens fijn.

Meng het gehakt met fijngesneden ui en knoflook, een ei, mosterd, gehaktkruiden en paneermeel.

Voeg paneermeel toe tot je ballen kunt draaien van het gehakt, hoe meer paneermeel je toevoegt hoe droger de gehaktballen zullen smaken.

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en draai er gehaktballen van. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ronde vorm in met boter. 

Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus
Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus

De gehaktballen met aardappels en bechamelsaus afmaken – 45 minuten

Was de aardappels en snijd deze in vrij dunne plakken, het is niet nodig om deze eerst te schillen.

Je kunt ook dikkere plakken gebruiken, maar dan dien je ze wel eerst voor te koken. Begin met een laag aardappelschijfjes op de bodem van de vorm.

Leg hier de gehaktballen op en plaats hiertussen speels de dunne aardappelschijfjes.

Verdeel bechamelsaus over de gehaktballen en maak af met een beetje geraspte kaas op elke gehaktbal.

Besprenkel de aardappelschijfjes met olijfolie en peper en zout. Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Snijd ondertussen de bosui in ringen, bestrooi hier de ovenschotel mee. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gehaktballen met aardappels en bechamelsaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.