Een super lekkere en romige gehakt en courgette ovenschotel. Met een krokante laag kaas en tomaatjes. Staat binnen een uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel de ui en knoflooktenen, snijd deze fijn en zet opzij. Was de courgette en snijd deze in niet al te grote, maar ook niet te kleine stukjes. Was de cherry tomaatjes en snijd door de helft.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olijfolie.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak het enkele minuten. Voeg dan ook de courgette stukjes toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten.
Bak ook de tomatenpuree kort mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een zeef, om zo het overtollige vocht te verwijderen. Meng ondertussen de eieren en room tot een glad mengsel. Breng dit op smaak met tijm, peper en zout.
Schep het gehakt en courgette mengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de gehalveerde cherry tomaatjes.
Schenk het room en ei mengsel in de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
Kan ik de gehakt en courgette ovenschotel ook invriezen?
Dat kan zeker, laat de ovenschotel na het bakken afkoelen tot kamertemperatuur. Pak de ovenschaal goed in met aluminiumfolie en dek goed af. Plaats de ovenschotel in de diepvries, je kunt deze tot zeker 2 maanden na het maken bewaren.
Past de ovenschaal niet in je vriezer? Laat de ovenschotel ten minste een uur lang extra afkoelen in je koelkast. Snijd de gehakt en courgette ovenschotel dan in kleinere stukken. Door het afkoelen in de koelkast gaat dit veel makkelijker.
Kan ik het gehakt ook vervangen?
Het gehakt kun je ook vervangen met stukjes kip of vegetarische soja stukjes. Breng de saus dan wel meer op smaak aangezien er minder vet (en dus smaak) in kip of vegetarische stukje zitten.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.