Een super lekkere en romige gehakt en courgette ovenschotel. Met een krokante laag kaas en tomaatjes. Staat binnen een uur op tafel.
Recept printen Bekijk reacties (12) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehakt-en-courgette-ovenschotel
Pel de ui en knoflooktenen, snijd deze fijn en zet opzij. Was de courgette en snijd deze in niet al te grote, maar ook niet te kleine stukjes. Was de cherry tomaatjes en snijd door de helft.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olijfolie.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak het enkele minuten. Voeg dan ook de courgette stukjes toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten.
Bak ook de tomatenpuree kort mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een zeef, om zo het overtollige vocht te verwijderen. Meng ondertussen de eieren en room tot een glad mengsel. Breng dit op smaak met tijm, peper en zout.
Schep het gehakt en courgette mengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de gehalveerde cherry tomaatjes. Schenk het room en ei mengsel in de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.