Deze flower sprouts met chorizo zijn knapperig en vol van smaak. Heb jij deze kruising tussen boerenkool en spruitjes al eens gegeten? Zeker proberen!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2017, dit recept is voor 3 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in kleine blokjes. De flower sprouts zelf hebben geen enkele voorbereiding nodig.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de rode ui en knoflook. Voeg na een minuut de champignons toe en na ongeveer 2 minuten ook de flower sprouts.
Blijf nog enkele minuten bakken en voeg dan de chorizo blokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Wat zijn flower sprouts?
Flower sprouts zijn een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Ze worden ook wel kalettes genoemd.
Waar kan ik flower sprouts kopen?
Flower sprouts zijn in het seizoen o.a. te koop bij Lidl en Albert Heijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.