Deze courgette quiche met Serranoham is ook gemakkelijk zonder ham te maken voor een vegetarische versie. Een quiche is heerlijk als avondmaaltijd, maar ook als lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de taartvorm in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de uiteindes van de courgettes en rasp deze grof. Plaats de geraspte courgette in een kaasdoek of schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Pel de ui en knoflooktenen en rasp deze dan ook en meng deze met de uitgeknepen courgettes. Snijd 3 plakjes ham in reepjes en meng deze ook door de courgette. Verdeel de courgette, ham, ui en knoflook dan over het bladerdeeg.
Klop de eieren samen met de room en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over de quiche. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en verdeel deze over de quiche.
Maak af met geraspte kaas en bak de quiche vervolgens gaar in ongeveer 30 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Zodra de quiche mooi goudbruin is, kun je deze afmaken met plakjes Serrano ham en direct serveren. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.