Citroencake

(16)

Een makkelijke citroencake met lekker veel citroen. Heerlijk fris en toch een tikkeltje zoet. Deze cake is extra snel klaar door de dunne laag beslag.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-01-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake
Citroencake

Ingrediënten


  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker + 6 eetlepels extra
  • 2 eieren
  • 2 citroenen (rasp + sap)
  • 110 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder

Kookgerei nodig


  • kleine vorm (bijvoorbeeld vierkant 20 cm x 20 cm)
  • bakpapier
  • oven
  • citrusrasp + pers
  • elektrische mixer
  • siliconen spatel
  • houten prikker
  • kleine sauspan

Citroencake Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/citroencake


Voorbereiding – 15 minuten

Bekleed een kleine vorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Klop de zachte boter samen met 125 gram suiker met een elektrische mixer tot dit wit is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is gemengd. 

Voeg de helft van het citroensap en schil toe en schep er dan de bloem en bakpoeder bij. Roer tot een glad beslag en verdeel dit gelijkmatig over de kleine vorm. 

Citroencake
Citroencake

Citroencake afmaken – 30 minuten

Bak de cake gaar in ongeveer 20 - 25 minuten. De cake is gaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt. 

Verwarm het resterende citroen sap en rasp met 6 eetlepels suiker op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Prik gaatjes in de bovenkant van de cake en verdeel het citroenmengsel over de bovenkant. Je zult zien dat de cake het sap volledig zal opnemen. 

Verdeel de cake in blokjes, plakjes of net wat je wilt. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-01-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Citroencake

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.