Een makkelijke citroencake met lekker veel citroen. Heerlijk fris en toch een tikkeltje zoet. Deze cake is extra snel klaar door de dunne laag beslag.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-02-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bekleed een kleine vorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Klop de zachte boter samen met 125 gram suiker met een elektrische mixer tot dit wit is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is gemengd.
Voeg de helft van het citroensap en schil toe en schep er dan de bloem en bakpoeder bij. Roer tot een glad beslag en verdeel dit gelijkmatig over de kleine vorm.
Bak de cake gaar in ongeveer 20 - 25 minuten. De cake is gaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Verwarm het resterende citroen sap en rasp met 6 eetlepels suiker op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Prik gaatjes in de bovenkant van de cake en verdeel het citroenmengsel over de bovenkant. Je zult zien dat de cake het sap volledig zal opnemen.
Verdeel de cake in blokjes, plakjes of net wat je wilt. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.