Chutney van kweepeer
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Chutney van kweepeer vegetarisch

Deze chutney van kweepeer is zoet en zuur tegelijk, perfect om als bijgerecht te serveren. Een makkelijke manier om kweeperen in te maken.

45 minuten
8 personen
Chutney van kweepeer ingrediënten
Recept chutney van kweepeer

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze in halve dunne ringen. Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Zorg ervoor dat de stukken kweepeer niet te groot zijn, maar ook niet te klein. 

Plet de kardemom peulen zodat de smaken beter vrij kunnen komen. 

Chutney van kweepeer
Chutney van kweepeer

Chutney van kweepeer afmaken – 30 minuten

Verhit een klont boter in de pan en fruit hierin de sjalot kort aan. Voeg dan ook de stukken kweepeer toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de kruiden toe en blus af met de appel cider azijn.

Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de suiker toe. Laat het zachtjes koken tot de kweepeer stukjes zacht zijn geworden. Breng eventueel op smaak met meer suiker, afhankelijk hoe zoet je de chutney wilt.

Verwijder de kardemom peulen. Je kunt deze chutney inmaken of direct serveren. Als je de chutney gaat inmaken, dien je de potten eerst te steriliseren en kokend water.

Verdeel de chutney dan als deze nog heet is en zet ze even op de kop. Smakelijk!

Tips!

Wat is een kweepeer?

Ook wel bekend als kwee en kun je rauw niet eten. De kweepeer heeft namelijk erg zuur en hard vruchtvlees. De vruchten lijken het meeste op appels of peren.

Wanneer kun je kweeperen kopen?

Het kweepeer seizoen is vanaf oktober tot en met februari. Je kunt de kweeperen het beste op een koele en donkere plek bewaren, zo blijven ze hard en kun je ze een aantal weken nog laten na rijpen.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
394.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
74.14 g
49.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.45 g
5.4 g
Eiwitten
1.09 g
Vezels
3.46 g
Natrium
10.61 mg
Mineralen
Ijzer
1.61 mg
Calcium
34.82 mg
Magnesium
4.71 mg
Kalium
4.71 mg
Fosfor
6.8 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.1 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.11 µg
Vitamines
Vitamine C
24.97 mg
Vitamine D
0.12 mg
Vitamine A
6.16 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0 mg
Vitamine B6
0 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.13 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Chutney van kweepeer"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.