Deze chutney van kweepeer is zoet en zuur tegelijk, perfect om als bijgerecht te serveren. Een makkelijke manier om kweeperen in te maken.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chutney-van-kweepeer
Pel de sjalotjes en snijd deze in halve dunne ringen. Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Zorg ervoor dat de stukken kweepeer niet te groot zijn, maar ook niet te klein.
Plet de kardemom peulen zodat de smaken beter vrij kunnen komen.
Verhit een klont boter in de pan en fruit hierin de sjalot kort aan. Voeg dan ook de stukken kweepeer toe en bak dit nog enkele minuten langer. Voeg de kruiden toe en blus af met de appel cider azijn.
Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de suiker toe. Laat het zachtjes koken tot de kweepeer stukjes zacht zijn geworden. Breng eventueel op smaak met meer suiker, afhankelijk hoe zoet je de chutney wilt.
Verwijder de kardemom peulen. Je kunt deze chutney inmaken of direct serveren. Als je de chutney gaat inmaken, dien je de potten eerst te steriliseren en kokend water.
Verdeel de chutney dan als deze nog heet is en zet ze even op de kop. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is een kweepeer?
Ook wel bekend als kwee en kun je rauw niet eten. De kweepeer heeft namelijk erg zuur en hard vruchtvlees. De vruchten lijken het meeste op appels of peren.
Wanneer kun je kweeperen kopen?
Het kweepeer seizoen is vanaf oktober tot en met februari. Je kunt de kweeperen het beste op een koele en donkere plek bewaren, zo blijven ze hard en kun je ze een aantal weken nog laten na rijpen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.