Ohmydish.nl


Chocoladetaart met marsepein mousse

Een chocoladetaart met marsepein mousse is een zoete taart die perfect is voor Sinterklaas. Je kunt de mousse natuurlijk ook als dessert eten zonder taart!

Chocoladetaart met marsepein mousse
1 uur 15 minuten 12 personen Taart en cake
Chocoladetaart met marsepein mousse

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 55 gram cacao
  • 115 gram zelfrijzend meel
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 110 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • optioneel: handvol chocolade ter garnering en marsepein om de zijkant te bekleden

Ingrediënten marsepein mousse

  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 350 ml room
  • 100 ml marsepein likeur
  • 3 gelatine blaadjes
Chocoladetaart met marsepein mousse ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Elektrische mixer
  • Grote kom
  • Oven
  • Springvorm (26 cm voor een dunne cake)
  • Siliconen kwast
  • Siliconen spatel
  • Kleine sauspan
  • Afkoelrek
  • Garde
  • Bord met huishoudfolie
  • Deegroller
  • Zeef
  • Houten prikker

Bereiden

1 uur 15 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocoladetaart-met-marsepein-mousse


Chocolade cake maken -- 40 minuten

Begin met het maken van de chocolade cake. Klop hiervoor 110 gram boter met 150 gram suiker tot het luchtig is geworden, dit zal enkele minuten duren. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met boter.

Zeef het zelfrijzend meel en cacaopoeder in de grote kom en voeg een snuf zout toe. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het luchtige boter mengsel. Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en mix tot je een glad beslag overhoudt. Verdeel het beslag over de springvorm, het zal een dunne cake worden, en bak deze gaar in ongeveer 30 minuten. Controleer met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat afkoelen op een afkoelrek. 

Chocoladetaart met marsepein mousse
Chocoladetaart met marsepein mousse

De marsepein mousse maken -- 15 minuten

Week de gelatine blaadjes in koud water. Verwarm 50 ml van de room in een kleine sauspan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en los deze op in de warme room. Roer glad met een garde en zet opzij.

Klop de eigelen luchtig met 50 gram suiker. Het zal enkele minuten duren tot de eigelen wit en luchtig zijn geworden. Klop de resterende 300 ml room tot deze lobbig is, dit wil zeggen ongeveer yoghurt dikte. Meng de lobbige slagroom met de gelatine room, marsepein likeur en eigelen tot het een glad mengsel is.

Ontvet de garde en kom van de elektrische mixer, dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een vel keukenpapier. Klop de eiwitten tot deze stevig zijn en spatel deze voorzichtig door het mengsel heen. Zet de marsepein mousse in de koelkast voor minimaal 1 uur.

De chocolade taart met marsepein mousse afmaken -- 20 minuten

Voor de chocolade garnering smelt je de chocolade. Bekleed een bord strak met huishoudfolie en strijk hier de gesmolten chocolade dun over uit. Zet dit in de vriezer zodat de chocolade weer hard kan worden. Rol de marsepein dun uit met een deegroller, om plakken te voorkomen bestuif je het aanrecht en deegroller met poedersuiker.

Snijd de chocolade cake in 2 dunne delen en bestrijk 1 deel met de helft van de marsepein mousse. Plaats de andere cake bovenop en verdeel er dan het andere deel van de mousse over. Snijd de dun uitgerolde marsepein in dunne repen en bekleed er de zijkant mee. Breek de dun uitgestreken chocolade in stukken en steek deze voorzichtig in de taart. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Pompoengnocchi

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.