Blauwe bessentaart met botercrème

(5)

Deze blauwe bessentaart met botercrème is heerlijk luchtig, licht van smaak en een tikkeltje zoet. Een makkelijke cake met het lekkerste zomerfruit.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-07-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Blauwe bessentaart met botercrème

Ingrediënten


  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • flinke handvol (diepvries) blauwe bessen
  • 1 recept voor botercrème
  • handvol rood fruit zoals aardbeien en frambozen

Kookgerei nodig


  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • citrusrasp
  • kleine zeef
  • oven
  • siliconen spatel
  • klein mesje

Blauwe bessentaart met botercrème Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blauwe-bessentaart-met-botercreme


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Klop de zachte boter samen met 250 gram suiker tot dit luchtig is geworden, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg één voor één de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de rasp van een sinaasappel toe.

Zeef het bakpoeder indien nodig en voeg dit samen met de bloem geleidelijk toe en blijf mixen tot een glad beslag.

Botercrème met blauwe bessen
Botercrème met blauwe bessen

Blauwe bessentaart met botercrème afmaken – 50 minuten

Roer een handvol blauwe bessen door het cakebeslag en verdeel dit over de springvorm. Zorg ervoor dat de bovenkant gelijk is.

Blauwe bessentaart met botercrème
Blauwe bessentaart met botercrème

Bak de blauwe bessentaart gaar in ongeveer 45 minuten. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders heb je kans dat de cake in zal zakken.

Maak ondertussen de botercrème.

Je kunt na 45 minuten controleren of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.

Laat de ovendeur op een kier staan en haal de cake pas na 10 minuten uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de aardbeien schoon.

Zodra de cake is afgekoeld besmeer je de zijkanten en bovenkant met botercrème. Maak af met aardbeien en frambozen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-07-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Blauwe bessentaart met botercrème: Veel gestelde vragen

Welke blauwe bessen voor een blauwe bessentaart?

Je kunt elke soort blauwe bessen of bosbessen gebruiken. Zowel verse als diepvries bessen kunnen gebruikt worden in de taart.

Kan ik de botercrème ook weglaten?

Je kunt de botercrème ook weglaten, dan zal het een simpele blauwe bessencake zijn.

0 reacties op Blauwe bessentaart met botercrème

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.