Blauwe bessentaart met botercrème

(2)

Deze blauwe bessentaart met botercrème is heerlijk luchtig, licht van smaak en een tikkeltje zoet. Een makkelijke cake met het lekkerste zomerfruit.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake
Blauwe bessentaart met botercrème

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • flinke handvol (diepvries) blauwe bessen
  • 1 recept voor botercrème
  • handvol rood fruit zoals aardbeien en frambozen
Blauwe bessentaart met botercrème Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • springvorm (26 cm)
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • citrusrasp
  • kleine zeef
  • oven
  • siliconen spatel
  • klein mesje

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 8 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/blauwe-bessentaart-met-botercreme


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Klop de zachte boter samen met 250 gram suiker tot dit luchtig is geworden, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg één voor één de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de rasp van een sinaasappel toe.

Zeef het bakpoeder indien nodig en voeg dit samen met de bloem geleidelijk toe en blijf mixen tot een glad beslag.

Botercrème met blauwe bessen
Botercrème met blauwe bessen

Blauwe bessentaart met botercrème afmaken – 50 minuten

Roer een handvol blauwe bessen door het cakebeslag en verdeel dit over de springvorm. Zorg ervoor dat de bovenkant gelijk is.

Blauwe bessentaart met botercrème
Blauwe bessentaart met botercrème

Bak de blauwe bessentaart gaar in ongeveer 45 minuten. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders heb je kans dat de cake in zal zakken.

Maak ondertussen de botercrème.

Je kunt na 45 minuten controleren of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.

Laat de ovendeur op een kier staan en haal de cake pas na 10 minuten uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de aardbeien schoon.

Zodra de cake is afgekoeld besmeer je de zijkanten en bovenkant met botercrème. Maak af met aardbeien en frambozen, geniet ervan!

Blauwe bessentaart met botercrème: Veel gestelde vragen

Welke blauwe bessen voor een blauwe bessentaart?

Je kunt elke soort blauwe bessen of bosbessen gebruiken. Zowel verse als diepvries bessen kunnen gebruikt worden in de taart.

Kan ik de botercrème ook weglaten?

Je kunt de botercrème ook weglaten, dan zal het een simpele blauwe bessencake zijn.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mango lassi
Volgend recept →
Garnalen curry met ananas

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!