Deze blauwe bessentaart met botercrème is heerlijk luchtig, licht van smaak en een tikkeltje zoet. Een makkelijke cake met het lekkerste zomerfruit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-07-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met boter en een dun laagje bloem.
Klop de zachte boter samen met 250 gram suiker tot dit luchtig is geworden, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg één voor één de eieren toe en voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de rasp van een sinaasappel toe.
Zeef het bakpoeder indien nodig en voeg dit samen met de bloem geleidelijk toe en blijf mixen tot een glad beslag.
Roer een handvol blauwe bessen door het cakebeslag en verdeel dit over de springvorm. Zorg ervoor dat de bovenkant gelijk is.
Bak de blauwe bessentaart gaar in ongeveer 45 minuten. Maak ondertussen de ovendeur niet open, anders heb je kans dat de cake in zal zakken.
Maak ondertussen de botercrème.
Je kunt na 45 minuten controleren of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat de ovendeur op een kier staan en haal de cake pas na 10 minuten uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de aardbeien schoon.
Zodra de cake is afgekoeld besmeer je de zijkanten en bovenkant met botercrème. Maak af met aardbeien en frambozen, geniet ervan!
Welke blauwe bessen voor een blauwe bessentaart?
Je kunt elke soort blauwe bessen of bosbessen gebruiken. Zowel verse als diepvries bessen kunnen gebruikt worden in de taart.
Kan ik de botercrème ook weglaten?
Je kunt de botercrème ook weglaten, dan zal het een simpele blauwe bessencake zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.