Een zijdezacht frosting voor je cakes, taarten en cupcakes. Met dit basisrecept voor vanille botercrème zit je altijd goed, klaar binnen een kwartiertje.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/basisrecept-vanille-botercreme
Voor het beste resultaat behoort de roomboter goed van kwaliteit te zijn en volledig zacht te zijn.
Plaats de boter in de kom van de elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot de boter wit van kleur is geworden. Dit zal enkele minuten duren.
Voeg de poedersuiker samen met het vanille extract toe en mix nog ongeveer 5 tot 10 minuten tot een super zachte boter is ontstaan.
Je kunt controleren of de botercrème klaar is door deze tussen je vingers te wrijven. Als deze zijdezacht aanvoelt is deze klaar.
Wat vind jij van dit recept?
Waar kan ik botercrème voor gebruiken?
Je kunt deze frosting nu gebruiken om taarten of cupcakes mee te bekleden. Je kunt er een cake of taart mooi glad mee afsmeren.
Hoe lang kan ik botercrème bewaren?
Je kunt de crème het beste buiten de koelkast bewaren, zodat deze zacht zal blijven om te kunnen gebruiken. Zorg er dan wel voor dat de omgevingstemperatuur niet te warm is.
Wil je deze echter langer bewaren, dan kun je deze tot wel 2 weken in de koelkast bewaren. Laat deze dan weer op kamertemperatuur komen voor je deze weer kunt gebruiken.
Welke smaken kan ik toevoegen aan de botercrème?
Je kunt eindeloos variëren, behalve vanille extract kun je ook andere soorten extracten toevoegen zoals amandel of citroen.
Maar denk ook eens aan specerijen of fruitsmaken, je kunt hier dan een beetje geconcentreerd fruitsap of coulis voor gebruiken. Let er dan wel op dat de botercrème kan schiften bij het toevoegen van vocht.
Om chocolade botercrème te maken kun je cacaopoeder of gesmolten chocolade toevoegen. Laat de gesmolten chocolade dan wel eerst afkoelen.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.