Een zijdezacht frosting voor je cakes, taarten en cupcakes. Met dit basisrecept voor vanille botercrème zit je altijd goed, klaar binnen een kwartiertje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voor het beste resultaat behoort de roomboter goed van kwaliteit te zijn en volledig zacht te zijn.
Plaats de boter in de kom van de elektrische mixer en mix op hoge snelheid tot de boter wit van kleur is geworden. Dit zal enkele minuten duren.
Voeg de poedersuiker samen met het vanille extract toe en mix nog ongeveer 5 tot 10 minuten tot een super zachte boter is ontstaan.
Je kunt controleren of de botercrème klaar is door deze tussen je vingers te wrijven. Als deze zijdezacht aanvoelt is deze klaar.
Waar kan ik botercrème voor gebruiken?
Je kunt deze frosting nu gebruiken om taarten of cupcakes mee te bekleden. Je kunt er een cake of taart mooi glad mee afsmeren.
Hoe lang kan ik botercrème bewaren?
Je kunt de crème het beste buiten de koelkast bewaren, zodat deze zacht zal blijven om te kunnen gebruiken. Zorg er dan wel voor dat de omgevingstemperatuur niet te warm is.
Wil je deze echter langer bewaren, dan kun je deze tot wel 2 weken in de koelkast bewaren. Laat deze dan weer op kamertemperatuur komen voor je deze weer kunt gebruiken.
Welke smaken kan ik toevoegen aan de botercrème?
Je kunt eindeloos variëren, behalve vanille extract kun je ook andere soorten extracten toevoegen zoals amandel of citroen.
Maar denk ook eens aan specerijen of fruitsmaken, je kunt hier dan een beetje geconcentreerd fruitsap of coulis voor gebruiken. Let er dan wel op dat de botercrème kan schiften bij het toevoegen van vocht.
Om chocolade botercrème te maken kun je cacaopoeder of gesmolten chocolade toevoegen. Laat de gesmolten chocolade dan wel eerst afkoelen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.