Ohmydish.nl


Babi panggang saus

Deze bekende babi panggang saus van de afhaal chinees is ontzettend makkelijk om te maken. Fantastisch bij babi panggang, oftewel gegrild varkensvlees.

Babi panggang saus
10 minuten 4 personen Sauzen
Babi panggang saus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 knoflookteen
  • een flinke eetlepel tomatenpuree
  • 1 grote perssinaasappel
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie
  • serveer deze saus bij babi panggang
Babi panggang saus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes of gebruik een knoflookpers
  • citruspers
  • kleine sauspan
  • houten lepel

Bereiden

10 minuten 4 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/babi-panggang-saus


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk, je kunt eventueel ook een knoflookpers gebruiken. 

Pers het sap uit de sinaasappel, je kunt eventueel ook sinaasappelsap uit een pak gebruiken maar dat maakt de saus minder lekker. 

Babi panggang saus
Babi panggang saus

De babi panggang saus afmaken -- 5 minuten

Verhit een scheutje olie in een kleine sauspan en bak hierin de knoflook ongeveer een minuut. Bak dan ook de tomatenpuree nog kort mee om de tomatenpuree te ontzuren. 

Voeg de chilisaus en het sap van de sinaasappel dan ook toe en roer tot een gladde saus. Kook de saus nog kort en serveer deze dan bij babi panggang. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Fruitspiesjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.