Deze bekende babi panggang saus van de afhaal chinees is ontzettend makkelijk om te maken. Fantastisch bij babi panggang, oftewel gegrild varkensvlees.
Tip: serveer deze saus bij een lekkere zelfgemaakte babi panggang.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-12-2024
Pel de knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk, je kunt eventueel ook een knoflookpers gebruiken.
Pers het sap uit de sinaasappel, je kunt eventueel ook sinaasappelsap uit een pak gebruiken maar dat maakt de saus minder lekker.
Verhit een scheutje olie in een kleine sauspan en bak hierin de knoflook ongeveer een minuut. Bak dan ook de tomatenpuree nog kort mee om de tomatenpuree te ontzuren.
Voeg de chilisaus en het sap van de sinaasappel dan ook toe en roer tot een gladde saus. Kook de saus nog kort en serveer deze dan bij babi panggang. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.