Amandel cruffins, oftewel een combinatie van croissants en muffins. Krokant door het amandelschaafsel en de vele laagjes en fris door de citroen.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amandel-cruffins
Einde van de maand alweer, wat vliegt de tijd! Maar jullie weten vast alweer wat dit betekent... foodblogswap! Dit keer mocht ik iets kiezen van Patesserie en ik koos voor de amandel cruffins omdat ik zin had in amandelen en deze er echt super lekker uitzagen. Ik ben ontzettend fan van fris gebak, dus ik gebruikte als twist citroenrasp.
Meng ondertussen de bloem samen met de boter en voeg er dan het gistmengsel aan toe en na kort kneden ook het zout. Je kunt het kneden met een machine of met de hand, kneed tot er een soepele deegbal ontstaat. Plaats de deegbal in een kom en dek af met folie of een vochtige warme theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot het verdubbeld is. Vet een muffinvorm in met boter en zet opzij.
Amandel cruffins
Besmeer elke plak met boter, verdeel er suiker en amandelschaafsel over en als laatst rasp van een citroen. Rol alle dunne plakken op en druk deze rollen vervolgens iets platter.
Snijd deze rollen in de lengte en rol ze dan nogmaals op, plaats ze in de ingevette muffinvorm met de laagjes zichtbaar naar boven. Laat ze nogmaals een uur rijzen.
Amandel cruffins deeg
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak ze dan mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten. Laat ze een beetje afkoelen, bestrooi met poedersuiker en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.