Keuken: turks

22 Recepten

Recepten uit de Turkse keuken


Turkse pide

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Turkse pide, oftewel een Turks broodje wordt traditioneel gemaakt met lamsgehakt. Boordevol kruiden, echt een aanrader! Met zelfgemaakt deeg.


Turkse pizza (Lahmacun)

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Maak je eigen Turkse pizza (lahmacun) met dit makkelijke recept. Met een heerlijk dunne korst, gehaktvulling en knapperige groentes.


Kip shaslick van de barbecue

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Simpel recept voor een heerlijk malse kip shaslick van de barbecue. Recept voor 10 shaslicks, klaar in minder dan 25 minuten.


Turkse zoute vis

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Het kost een dag om de vis in zout te marineren, maar dat is het helemaal waard voor deze Turkse zoute vis. Serveer met een vinaigrette en lenteuitjes.


Rode linzensoep

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Makkelijk, snel en erg lekkere rode linzensoep met gebakken uiringen en peterselie. Klaar in maar 20 minuten, recept voor 4 personen.


Baklava

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Maak je eigen baklava! Mega zoet en is heerlijk om te serveren bij een grote kop thee. Recept voor 10 minuten, klaar in iets meer dan een uur.


Suikervrije kokosballetjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze suikervrije kokosballetjes zijn een gezonde en verantwoorde snack. Klaar in minder dan 10 minuten, recept voor 16 kokosballetjes.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere turkse manti ? Turkse manti zijn te vergelijken met dumplings, maar dan heel klein en dus meer werk. Heerlijke deegbuideltjes gevuld met lamsgehakt en geserveerd met heerlijke saus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Calorieën 389 calorieën p.p.

Turkse manti

Ingrediënten


  • 360 gram bloem + extra
  • 2 eieren
  • 2 theelepels zout
  • 120 ml lauwwarm water

Manti vulling

  • 300 gram lamsgehakt (of rund)
  • 1 ui
  • paar takjes verse peterselie
  • halve theelepel zout
  • snuf zwarte peper
  • snuf chili poeder

Yoghurt saus

  • 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 2 knoflooktenen
  • snuf zout

Tomatensaus

  • 200 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml water
  • snuf chili poeder

Botersaus

  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels chili vlokken
  • 1 theelepel gedroogde munt + extra

Bereiding

(31)
1
Pel 2 knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met Griekse yoghurt en breng op smaak met zout. 
2
Je kunt de saus in de koelkast bewaren, maar laat deze dan wel op kamertemperatuur komen voor je deze gaat serveren.
3
Je kunt het deeg met de hand of met een elektrische mixer kneden. Meng bloem samen met zout en voeg de eieren één voor één toe. 
4
Voeg geleidelijk het lauwwarme water toe en blijf kneden tot een mooi elastisch deeg. Dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.