Turkse zoute vis
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Turkse zoute vis

Het kost een dag om de vis in zout te marineren, maar dat is het helemaal waard voor deze Turkse zoute vis. Serveer met een vinaigrette en lenteuitjes.

Turkse zoute vis ingrediënten

Recept turkse zoute vis

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + 1 dag wachten

Maak de vis filets goed schoon, er mag geen bloed meer op zitten. Plaats de vis filets in een middelgrote kom en breng deze op smaak met peper. Bedek de gehele vis met een dikke laag grof zeezout. Laat in de koelkast rusten voor tenminste 1 dag, op deze manier neemt de vis zoveel mogelijk zout op. 

Haal de vis na 1 dag uit de koelkast en was deze heel goed af met koud water, spoel al het zout weg. Plaats de vis filets in een kom met koud, schoon water en plaats deze 3 uur lang in de koelkast. Deze stap is erg belangrijk omdat de vis anders veel te zout wordt, en dat is hij sowieso al. 

Maak ondertussen de citroen dressing. Pers sap uit 1 citroen in een kleine kom. Voeg 1/2 theelepel mosterd toe samen met wat peper en zout. Meng goed samen met behulp van de garde en giet langzaam 150 ml olijfolie erbij. Blijf kloppen met de garde tot de dressing de juiste dikte heeft bereikt. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 

Turkse zoute vis
Turkse zoute vis

Afronden van het zoute Turkse vis gerecht – 5 minuten

Proef een klein stukje om te zien of de vis schoon genoeg is, en dat er geen korrel zout meer op zit. Dit Turks recept voor zoute vis zegt het al; de vis is erg zout. Snijd de vis filets in stukjes en verdeel deze over een bord. 

Snijd optioneel een lente ui in smalle plakken en garneer deze samen met de Turkse zoute vis en de citroen vinaigrette. 

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
380.93 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
1.17 g
0.26 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
35.2 g
5.11 g
Eiwitten
16.3 g
Vezels
0.34 g
Natrium
680.47 mg
Mineralen
Ijzer
0.85 mg
Calcium
32.5 mg
Magnesium
33.85 mg
Kalium
33.85 mg
Fosfor
264.84 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.57 mg
Jodium
185.25 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
6.85 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
429.83 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
1.95 µg
Foliumzuur
20.35 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
36.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Turkse zoute vis"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.