Het kost een dag om de vis in zout te marineren, maar dat is het helemaal waard voor deze Turkse zoute vis. Serveer met een vinaigrette en lenteuitjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de vis filets goed schoon, er mag geen bloed meer op zitten. Plaats de vis filets in een middelgrote kom en breng deze op smaak met peper. Bedek de gehele vis met een dikke laag grof zeezout. Laat in de koelkast rusten voor tenminste 1 dag, op deze manier neemt de vis zoveel mogelijk zout op.
Haal de vis na 1 dag uit de koelkast en was deze heel goed af met koud water, spoel al het zout weg. Plaats de vis filets in een kom met koud, schoon water en plaats deze 3 uur lang in de koelkast. Deze stap is erg belangrijk omdat de vis anders veel te zout wordt, en dat is hij sowieso al.
Maak ondertussen de citroen dressing. Pers sap uit 1 citroen in een kleine kom. Voeg 1/2 theelepel mosterd toe samen met wat peper en zout. Meng goed samen met behulp van de garde en giet langzaam 150 ml olijfolie erbij. Blijf kloppen met de garde tot de dressing de juiste dikte heeft bereikt. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Proef een klein stukje om te zien of de vis schoon genoeg is, en dat er geen korrel zout meer op zit. Dit Turks recept voor zoute vis zegt het al; de vis is erg zout. Snijd de vis filets in stukjes en verdeel deze over een bord.
Snijd optioneel een lente ui in smalle plakken en garneer deze samen met de Turkse zoute vis en de citroen vinaigrette.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.