Ohmydish.nl


Turkse zoute vis

Het kost een dag om de vis in zout te marineren, maar dat is het helemaal waard voor deze Turkse zoute vis. Serveer met een vinaigrette en lenteuitjes.

15 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Turkse zoute vis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 kabeljauw filets, bonito vis of rode forel
  • Grof zeezout, een volle bus
  • Aantal takjes verse dille
  • Sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 150 ml olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: lenteui ter garnering
Turkse zoute vis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote kom
  • Kleine kom
  • Garde

Bereiden


15 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-zoute-vis


Voorbereiding -- 10 minuten + 1 dag wachten

Maak de vis filets goed schoon, er mag geen bloed meer op zitten. Plaats de vis filets in een middelgrote kom en breng deze op smaak met peper. Bedek de gehele vis met een dikke laag grof zeezout. Laat in de koelkast rusten voor tenminste 1 dag, op deze manier neemt de vis zoveel mogelijk zout op. 

Haal de vis na 1 dag uit de koelkast en was deze heel goed af met koud water, spoel al het zout weg. Plaats de vis filets in een kom met koud, schoon water en plaats deze 3 uur lang in de koelkast. Deze stap is erg belangrijk omdat de vis anders veel te zout wordt, en dat is hij sowieso al. 

Maak ondertussen de citroen dressing. Pers sap uit 1 citroen in een kleine kom. Voeg 1/2 theelepel mosterd toe samen met wat peper en zout. Meng goed samen met behulp van de garde en giet langzaam 150 ml olijfolie erbij. Blijf kloppen met de garde tot de dressing de juiste dikte heeft bereikt. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 

Turkse zoute vis
Turkse zoute vis

Afronden van het zoute Turkse vis gerecht -- 5 minuten

Proef een klein stukje om te zien of de vis schoon genoeg is, en dat er geen korrel zout meer op zit. Dit Turks recept voor zoute vis zegt het al; de vis is erg zout. Snijd de vis filets in stukjes en verdeel deze over een bord. 

Snijd optioneel een lente ui in smalle plakken en garneer deze samen met de Turkse zoute vis en de citroen vinaigrette. 


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Erwtensoep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.