Maak je eigen baklava! Mega zoet en is heerlijk om te serveren bij een grote kop thee. Recept voor 10 minuten, klaar in iets meer dan een uur.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/baklava
Smelt 150 gram roomboter in een klein sauspannetje, let erop dat de boter niet verbrand. Verhit de boter daarom op de laagste temperatuur mogelijk. Haal de gebakken nootjes uit de oven en stel de temperatuur van de oven in op 200 graden celsius. Plaats de gebakken nootjes in een middelgrote kom en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen.
Vet de grote bakplaat in met de gesmolten boter uit het kleine sauspannetje met behulp van een siliconen kwast. Voeg 2 lagen deeg toe aan de bakplaat. Vet steeds elke laag in met de gesmolten boter. Verdeel wat van de gebakken nootjes over het deeg. Herhaal deze stap 4 keer, totdat alle nootjes opgemaakt zijn. Verdeel de overgebleven boter over de bovenste laag van de baklava.
Haal de baklava uit de oven zodra deze mooi goudbruin gebakken is. Giet er dan de honingsiroop overheen met behulp van een grote (soep) lepel. Bedruip ook de openingen tussen elk vakje. Verdeel de overgebleven pistachenootjes over de baklava en serveer direct.
Je kunt de baklava tot 2 dagen in de koelkast bewaren in een gesloten bak.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.