Pastéis de nata
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pastéis de nata

Deze Portugese kleine gebakjes zijn populair, en dat is logisch. Deze pastéis de nata zijn dan ook méga lekker! Krokant bladerdeeg met een zachte en tikje frisse pudding.

45 minuten
6 personen
Recept pastéis de nata
Pastéis de nata ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de melk samen met vanille, als je een stokje gebruikt snijd je deze eerst door de helft en schraap het merg eruit. Voeg de peul en het merg toe aan de melk en verwarm dit op laag vuur.

Vet ondertussen de kleine vormpjes, zoals een muffinvorm, in met boter.

Meng suiker, bloem en zout in een middelgrote kom. Verwijder eventueel het vanillestokje uit de melk en schenk de warme melk beetje bij beetje bij het suikermengsel. Roer telkens opnieuw glad om klontjes te voorkomen.

Voeg één voor één de eidooiers en het ei toe aan het melkmengsel en roer opnieuw direct glad. Zet de vulling opzij en verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Pastéis de nata
Pastéis de nata

Pastéis de nata afmaken – 30 minuten

Gebruik een ronde uitsteker zoals een koekjes uitsteker of glas om rondjes uit het bladerdeeg te steken. Je hebt ongeveer 20 rondjes nodig voor deze hoeveelheid vulling.

Maak deze zo groot zodat ze in de ronde vormpjes passen, rol de rondjes heel lichtjes uit zodat het bladerdeeg niet te dik zal worden tijdens het bakken. 

Druk de rondjes goed in de vormpjes en verdeel de vulling over de bladerdeeg bakjes. Maak ze niet te vol, maar bijna tot de rand van het bladerdeeg mag.

Bak ze gaar en mooi bruin in ongeveer 20 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven, bij een pastéis de nata is het juist de bedoeling dat je her en der een beetje ‘verbrande’ stukjes ziet. 

Laat ze een beetje afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt, ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn. Geniet ervan!

Tips!

Waar kan ik de echte pastéis de nata bakjes kopen?

Een muffinvorm geeft niet helemaal hetzelfde effect als de echte mini vormpjes, maar wel een stuk makkelijker verkrijgbaar in Nederland. Je kunt de echte bakjes eventueel wel bestellen via een on-line webshop zoals Bol.com of Amazon.

Kan ik de pastéis de nata invriezen?

Je kunt ze na het afkoelen invriezen, als je ze dan later laat ontdooien kun je ze nog kort verwarmen in een voorverwarmde oven.

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Pastéis de nata"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.