Keuken: japans

28 Recepten

Recepten uit de Japanse keuken


Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (90)

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!


Tonkatsu saus

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Een tonkatsu saus kun je kant-en-klaar kopen bij de meeste toko's, maar deze saus is super makkelijk om zelf te maken. Een smaakvolle Japanse saus.


Yakitori spiesjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze yakitori spiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker. Ze kunnen gemaakt worden met verschillende soorten vlees maar deze met kippendijen zijn toch wel het lekkerste.


Beef teriyaki

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (50)

Deze beef teriyaki is makkelijk om te maken. Teriyaki saus is hartig en een tikkeltje zoet, biefstuk teriyaki is een heerlijke Japanse klassieker.


Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen zit boordevol smaak door de verse gember, knoflook en sojasaus. Met verse groenten en kip.


Geglazuurde aubergine met miso

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Voor de liefhebber van aubergines is dit een recept met een Japanse twist. Geglazuurde aubergine met miso is klaar in 30 minuten.


Japanse udon noedelsoep met ananas

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Verwacht een smaakexplosie van deze Japanse udon noedelsoep met ananas! Makkelijk te maken en klaar in een half uur, recept voor 4 personen.


Groene thee Matcha mousse taart

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

3 heerlijk zachte lagen in deze groene thee Matcha mousse taart. Recept voor 8 personen, klaar in meer dan een uur + wachttijd.


Zelf maki sushi maken

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Sushi restaurants zijn leuk om te bezoeken, maar wist je dat zelf sushi maken makkelijker is dan je zou denken? Maki sushi is er met vele soorten vullingen!


Noedelsoep met varkensvlees

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Noedelsoep met varkensvlees op Japanese stijl met runderbouillon, verse spinazie en maïs. Klaar in minder dan een half uur.


Matcha latte (groene thee latte)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (45)

Van deze Japanse matcha latte krijg je weer volop energie. De hartige en nootachtige smaak van deze thee moet je eens proberen!


Zalm teriyaki

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (57)

Een heerlijke zalm in een makkelijke teriyakisaus. Een hartige licht zoete saus die vol van smaak is. Serveer deze zalm teriyaki met knapperige groenten.


Kip katsu curry

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een kip katsu curry is een gerecht uit Hawaii, met een Japanse twist. Recept voor 2 personen, klaar in 40 minuten. Lekker met gekookte witte rijst.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kip teriyaki ? Een stukje kip is altijd goed met een heerlijke en simpele teriyaki saus die je in een handomdraai hebt gemaakt. Kip teriyaki maken is niet moeilijk en extra lekker met knapperige groenten en rijst.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Kip teriyaki

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • 150 ml lichte sojasaus (niet te zoute variant)
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 2 eetlepels honing
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel maizena

Erbij serveren

  • 1 kleine broccoli
  • handvol peultjes
  • 1 kleine courgette
  • ongeveer 300 gram (jasmijn)rijst

Bereiding

(31)
1
Snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Rasp ongeveer een centimeter verse gember. Als je een donkere sojasaus gebruikt kun je beter de hoeveelheid halveren, aangezien deze anders te zout zal zijn.
2
Voeg sojasaus, bruine suiker, gember, knoflook, honing en citroensap toe aan een kleine sauspan. Verhit het mengsel totdat de suiker volledig opgelost is, meng met behulp van een garde.
3
Voeg maïzena toe in een kleine kom en meng 3 eetlepels water er doorheen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg het maïzena-mengsel toe aan het sojamengsel en breng aan de kook.
4
Laat de saus een aantal minuten goed doorkoken, of totdat de saus dik begint te worden. Je kunt eventueel wat extra maïzena toevoegen als je een hele dikke saus wilt hebben.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.