3 heerlijk zachte lagen in deze groene thee Matcha mousse taart. Recept voor 8 personen, klaar in meer dan een uur + wachttijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-09-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Beleg de binnenkant van de springvorm met bakpapier en verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden celsius.
Vul de pan met een laagje water en breng dit aan de kook om een bain marie te maken. Voeg 2 eieren toe aan de kom en plaats de kom bovenop de pan.
Begin met het mengen met een garde en voeg dan geleidelijk aan 40 gram suiker toe. Klop de eieren totdat er bubbels ontstaan, en de eieren lauwwarm zijn.
Gebruik een keukenmachine of handmixer om de eieren samen te mengen, totdat deze licht in kleur en dik in textuur worden. Zeef er dan de bloem en matchapoeder doorheen.
Vouw met een spatel om te voorkomen dat het mengsel zijn opgeklopte textuur verliest. Voeg melk en boter toe aan een kleine sauspan en verhit deze op laag vuur totdat de boter smelt.
Voeg een klein beetje ei en bloem-mengsel toe aan de kleine sauspan en meng alles goed samen.
Voeg dan de inhoud van de sauspan toe aan het ei-mengsel en vouw deze wederom voorzichtig om de opgeklopte textuur te behouden.
Giet het matcha-deeg in de voorbereide springvorm en bak deze 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Gebruik een houten prikkertje om te controleren of de cake klaar is.
Komt de prikker er in zijn geheel schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal de cake dan uit de oven en laat deze een aantal keren van een niet al te hoge afstand op je werkblad vallen om te voorkomen dat de cake plat wordt.
Maak nu de 2 soorten mousse, 1 met witte chocolade en 1 met matcha (groene thee). Klop alle slagroom (250 ml) totdat deze zacht en romig is.
Houdt 100 ml slagroom apart in de koelkast om de matcha mousse iets later mee te maken. Week 2 van de gelatineblaadjes in koud water. Verhit de melk (50 ml) in een kleine sauspan.
Zet het vuur lager als de melk heet (maar niet té) is. Zet het vuur dan lager en meng de witte chocolade er doorheen. Los de gelatineblaadjes op in het witte chocolademengsel, en wacht een aantal minuten totdat dit lauwwarm geworden is zodat de mousse niet gaat stollen.
Vermeng de room en het chocolademengsel goed door elkaar heen. Klop de eiwitten totdat er stijve pieken ontstaan. Vouw dan voorzichtig de eiwitten in het chocolademengsel met behulp van een spatel.
Giet de mousse over de cake heen en plaats dit in de koelkast om harder te worden. Maak in de tussentijd de derde laag: de matcha mousse.
Voeg eigelen en suiker toe aan de kom van je keukenmachine en meng totdat de eigelen wit worden. Week de overgebleven 2 gelatineblaadjes in koud water.
Verhit 3 eetlepels water in de kleine sauspan en meng er het matchapoeder doorheen. Voeg de melk toe als het water opgewarmd is. Los de gelatineblaadjes op in dit hete mengsel.
Blijf de eigelen mengen en giet er dan de melk met de opgeloste gelatineblaadjes bij. Laat dit een beetje afkoelen.
Combineer de 100 ml opgeklopte slagroom (uit de koelkast) met het groene thee / matcha mengsel. Giet dit over de witte chocolademousse om de derde en laatste laag af te maken.
Plaats de taart tenminste 2 uur lang in de koelkast. Zeef meer matchapoeder over te taart heen als versiering. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.