Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Deze ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen zit boordevol smaak door de verse gember, knoflook en sojasaus. Met verse groenten en kip.

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen ingrediënten

Recept ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Zwarte paddestoelen staan ook wel bekend als black fungus of wolkenoorpaddenstoel. Je kunt uiteraard ook een andere soort (gedroogde) paddenstoel gebruiken. Zorg er eerst voor dat de paddenstoelen zijn geweekt. Dit kun je al ruim vooraf doen, maar je kunt ze ook een kwartier lang in warm water laten wellen. 

Pel ondertussen de gemberwortel en rasp deze fijn. Pel dan ook de knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de paksoi en peultjes schoon en snijd de peultjes door de helft en de paksoi in grove stukken. 

Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Verwijder eventueel het overtollige vet en spieren van de kipfilets en leg opzij. 

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen
Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een grote pan en bak hier de fijngesneden knoflook en geraspte gember kort in. Voeg de reepjes paddenstoelen toe en bak deze nog eens kort. 

Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sojasaus erbij en breng aan de kook. Voeg de hele kipfilets toe aan de kippenbouillon en zet het vuur lager. Haal na ongeveer 20 minuten de kipfilets eruit en voeg dan de noedels, peultjes en paksoi toe. 

Roer na enkele minuten door zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Snijd ondertussen de kipfilets in plakjes en breng de noedelsoep op smaak met sojasaus en witte peper. Serveer de noedelsoep met plakjes kip en sesamolie. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
273.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
24.7 g
1.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.45 g
2.33 g
Eiwitten
30.18 g
Vezels
4.06 g
Natrium
1854.67 mg
Mineralen
Ijzer
3.72 mg
Calcium
101.95 mg
Magnesium
56.13 mg
Kalium
56.13 mg
Fosfor
400.18 mg
Koper
0.4 mg
Zink
1.31 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
4 µg
Vitamines
Vitamine C
39.76 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.29 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.75 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
77.44 µg
Vitamine E
1 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.