Ohmydish.nl


Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Deze ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen zit boordevol smaak door de verse gember, knoflook en sojasaus. Met verse groenten en kip.

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • olijfolie
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 4 knoflooktenen
  • 200 gram gedroogde zwarte paddenstoelen
  • 2 paksoi
  • een flinke hand peultjes
  • 2 kipfilets
  • ongeveer 200 gram ramen noedels
  • 1,5e liter kippenbouillon
  • witte peper naar smaak
  • flinke scheut sojasaus
  • sesamolie
Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • grote pan met deksel

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ramen-noedelsoep-met-zwarte-paddenstoelen


Voorbereiding -- 20 minuten

Zwarte paddestoelen staan ook wel bekend als black fungus of wolkenoorpaddenstoel. Je kunt uiteraard ook een andere soort (gedroogde) paddenstoel gebruiken.

Zorg er eerst voor dat de paddenstoelen zijn geweekt. Dit kun je al ruim vooraf doen, maar je kunt ze ook een kwartier lang in warm water laten wellen. Pel ondertussen de gemberwortel en rasp deze fijn. Pel dan ook de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de paksoi en peultjes schoon en snijd de peultjes door de helft en de paksoi in grove stukken. Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Verwijder eventueel het overtollige vet en spieren van de kipfilets en leg opzij.

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen

Ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen afmaken -- 30 minuten

Verhit een scheut olie in een grote pan en bak hier de fijngesneden knoflook en geraspte gember kort in. Voeg de reepjes paddenstoelen toe en bak deze nog eens kort. Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sojasaus erbij en breng aan de kook.

Voeg de hele kipfilets toe aan de kippenbouillon en zet het vuur lager. Haal na ongeveer 20 minuten de kipfilets eruit en voeg dan de noedels, peultjes en paksoi toe. Roer na enkele minuten door zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

Snijd ondertussen de kipfilets in plakjes en breng de noedelsoep op smaak met sojasaus en witte peper. Serveer de noedelsoep met plakjes kip en sesamolie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Zelf snickers maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.