Deze ramen noedelsoep met zwarte paddenstoelen zit boordevol smaak door de verse gember, knoflook en sojasaus. Met verse groenten en kip.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-06-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ramen-noedelsoep-met-zwarte-paddenstoelen
Zwarte paddestoelen staan ook wel bekend als black fungus of wolkenoorpaddenstoel. Je kunt uiteraard ook een andere soort (gedroogde) paddenstoel gebruiken. Zorg er eerst voor dat de paddenstoelen zijn geweekt. Dit kun je al ruim vooraf doen, maar je kunt ze ook een kwartier lang in warm water laten wellen.
Pel ondertussen de gemberwortel en rasp deze fijn. Pel dan ook de knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de paksoi en peultjes schoon en snijd de peultjes door de helft en de paksoi in grove stukken.
Snijd de paddenstoelen in dunne reepjes. Verwijder eventueel het overtollige vet en spieren van de kipfilets en leg opzij.
Verhit een scheut olie in een grote pan en bak hier de fijngesneden knoflook en geraspte gember kort in. Voeg de reepjes paddenstoelen toe en bak deze nog eens kort.
Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sojasaus erbij en breng aan de kook. Voeg de hele kipfilets toe aan de kippenbouillon en zet het vuur lager. Haal na ongeveer 20 minuten de kipfilets eruit en voeg dan de noedels, peultjes en paksoi toe.
Roer na enkele minuten door zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Snijd ondertussen de kipfilets in plakjes en breng de noedelsoep op smaak met sojasaus en witte peper. Serveer de noedelsoep met plakjes kip en sesamolie. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-06-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.