Noedelsoep met varkensvlees op Japanese stijl met runderbouillon, verse spinazie en maïs. Klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 22-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de verse spinazie onder koud, stromend water. Schud de spinazie droog, dit hoeft niet heel droog aangezien de spinazie toch in de soep gaat.
Snijd de maïs van de kolf af en zet opzij. Was en snijd de 2 lenteuitjes, knoflook en rode peper. Snijd het varkensvlees in lange reepjes. Kook in de tussentijd 1 of 2 eieren in de kleine sauspan.
Verhit de middelgrote bakpan op middel-hoog vuur, voeg dan zonnebloemolie toe en bak de varkensreepjes goudbruin. Zet het vuur dan uit en laat de varkensreepjes in de pan liggen.
Vergeet niet te controleren of de eieren hardgekookt zijn, giet er dan direct koud water overheen om het pellen makkelijker te maken.
Giet 1 liter runderbouillon en 200 ml water, sojasaus, Worcestershiresaus, rode peper, Chinese 5 kruidenpoeder en knoflook in de grote pan. Zet het vuur op de hoogste stand, zodat de soep gaat koken.
Proef, en bepaal of de smaak naar wens is. Voeg naar wens meer sojasaus (geen zout!) toe. Voeg dan de noodles of ramen toe en kijk op de verpakking hoe lang dit moet koken.
Verdeel de gewassen verse spinazie over de soepkommen, voeg dan de gesneden lenteui en soep toe. Voeg maïs en varkensvlees bovenop de soep toe.
Snijd de ei(eren) en verdeel deze over de soepkommen. Serveer direct en eventueel met extra pittige saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.