Noedelsoep met varkensvlees

(5)

Noedelsoep met varkensvlees op Japanese stijl met runderbouillon, verse spinazie en maïs. Klaar in minder dan een half uur.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Noedelsoep met varkensvlees

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 liter runderbouillon
  • 200 ml water
  • 30 ml sojasaus
  • 5 ml Worcestershiresaus
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel Chinese 5 kruidenpoeder
  • 200 gram eiernoodles of ramen
  • 100 - 150 gram verse spinazie
  • 1 maïskolf, maar je kunt ook een blikje maïs kopen
  • 100 - 150 gram varkensvlees in reepjes
  • 2 lenteuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • Pittige saus, zoals een Srirachasaus
  • 1 of 2 hardgekookte eieren
Noedelsoep met varkensvlees Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Kleine sauspan om de eieren in te koken
  • Middelgrote bakpan

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedelsoep-met-varkensvlees


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de verse spinazie onder koud, stromend water. Schud de spinazie droog, dit hoeft niet heel droog aangezien de spinazie toch in de soep gaat.

Snijd de maïs van de kolf af en zet opzij. Was en snijd de 2 lenteuitjes, knoflook en rode peper. Snijd het varkensvlees in lange reepjes. Kook in de tussentijd 1 of 2 eieren in de kleine sauspan. 

Noedelsoep (ramen) met varkensvlees
Noedelsoep (ramen) met varkensvlees

De noedelsoep met varkensvlees afmaken -- 15 minuten

Verhit de middelgrote bakpan op middel-hoog vuur, voeg dan zonnebloemolie toe en bak de varkensreepjes goudbruin. Zet het vuur dan uit en laat de varkensreepjes in de pan liggen.

Vergeet niet te controleren of de eieren hardgekookt zijn, giet er dan direct koud water overheen om het pellen makkelijker te maken.

Giet 1 liter runderbouillon en 200 ml water, sojasaus, Worcestershiresaus, rode peper, Chinese 5 kruidenpoeder en knoflook in de grote pan. Zet het vuur op de hoogste stand, zodat de soep gaat koken.

Proef, en bepaal of de smaak naar wens is. Voeg naar wens meer sojasaus (geen zout!) toe. Voeg dan de noodles of ramen toe en kijk op de verpakking hoe lang dit moet koken.

Verdeel de gewassen verse spinazie over de soepkommen, voeg dan de gesneden lenteui en soep toe. Voeg maïs en varkensvlees bovenop de soep toe.

Snijd de ei(eren) en verdeel deze over de soepkommen. Serveer direct en eventueel met extra pittige saus. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mini hamburgers
Volgend recept →
Cointreau cocktail

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!