Noedelsoep met varkensvlees
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Noedelsoep met varkensvlees

Noedelsoep met varkensvlees op Japanese stijl met runderbouillon, verse spinazie en maïs. Klaar in minder dan een half uur.

25 minuten
4 personen
Noedelsoep met varkensvlees ingrediënten

Recept noedelsoep met varkensvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 22-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de verse spinazie onder koud, stromend water. Schud de spinazie droog, dit hoeft niet heel droog aangezien de spinazie toch in de soep gaat.

Snijd de maïs van de kolf af en zet opzij. Was en snijd de 2 lenteuitjes, knoflook en rode peper. Snijd het varkensvlees in lange reepjes. Kook in de tussentijd 1 of 2 eieren in de kleine sauspan. 

Noedelsoep (ramen) met varkensvlees
Noedelsoep (ramen) met varkensvlees

De noedelsoep met varkensvlees afmaken – 15 minuten

Verhit de middelgrote bakpan op middel-hoog vuur, voeg dan zonnebloemolie toe en bak de varkensreepjes goudbruin. Zet het vuur dan uit en laat de varkensreepjes in de pan liggen.

Vergeet niet te controleren of de eieren hardgekookt zijn, giet er dan direct koud water overheen om het pellen makkelijker te maken.

Giet 1 liter runderbouillon en 200 ml water, sojasaus, Worcestershiresaus, rode peper, Chinese 5 kruidenpoeder en knoflook in de grote pan. Zet het vuur op de hoogste stand, zodat de soep gaat koken.

Proef, en bepaal of de smaak naar wens is. Voeg naar wens meer sojasaus (geen zout!) toe. Voeg dan de noodles of ramen toe en kijk op de verpakking hoe lang dit moet koken.

Verdeel de gewassen verse spinazie over de soepkommen, voeg dan de gesneden lenteui en soep toe. Voeg maïs en varkensvlees bovenop de soep toe.

Snijd de ei(eren) en verdeel deze over de soepkommen. Serveer direct en eventueel met extra pittige saus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
383.46 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
50.39 g
2.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.53 g
3.14 g
Eiwitten
20.71 g
Vezels
2.62 g
Natrium
1481.45 mg
Mineralen
Ijzer
4.54 mg
Calcium
97.56 mg
Magnesium
44.33 mg
Kalium
44.33 mg
Fosfor
196.98 mg
Koper
0.12 mg
Zink
1.44 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
9.61 µg
Vitamines
Vitamine C
20.2 mg
Vitamine D
0.63 mg
Vitamine A
88.11 mg
Vitamine B1
0.44 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0.92 µg
Foliumzuur
69 µg
Vitamine E
0.89 mg
Vitamine K
151.1 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Noedelsoep met varkensvlees"
Judith M. Hagelen zegt op 13-04-2019
Fantastisch recept, de familie vond het een hele goede combinatie en een heerlijke soep
Ohmydish zegt op 13-04-2019
Dankjewel Judith, fijn om te horen dat de familie ervan heeft genoten :) Fijn weekend!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.