Rode pesto

(12)

Zelf rode pesto maken is super makkelijk én zo lekker! Een smeuïge rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaten, pijnboompitten, kaas en meer. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Rode pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ¾e pot zongedroogde tomaten + olie
  • 3 knoflooktenen
  • kleine handvol pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijn geraspte grana padano
  • kleine handvol verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
Rode pesto Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • food processor
  • optioneel: siliconen spatel

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-pesto


Voorbereiding – 5 minuten

Rooster de pijnboompitten mooi goudbruin in een droge bakpan. Deze hebben maar kort nodig, want ze verbranden snel. Pel de knoflooktenen.

Rode pesto
Rode pesto

De rode pesto afmaken – 10 minuten

Plaats ongeveer ¾e van de pot zongedroogde tomaten in een food processor. Voeg hier een beetje olie uit de pot, een beetje verse basilicum, knoflook, geraspte kaas en de geroosterde pijnboompitten aan toe. 

Pureer het mengsel tot het zo glad mogelijk is. Maak het mooi smeuïg met meer olie uit de pot. Je kunt eventueel ook olijfolie gebruiken, maar dat is zonde want er zit juist veel smaak in de olie van de pot.

Breng de rode pesto op smaak met peper en zout. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
12 stemmen

Rode pesto: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen pesto en tapenade?

Een pesto is een glad en smeuïg mengsel , terwijl een tapenade grover is en veel minder olie bevat.

Kan ik een blender gebruiken om pesto te maken?

Een blender kan drogere ingrediënten niet heel goed verwerken, dus een blender zal lastig gaan bij het maken van een pesto.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.