Granaatappelboom eind september 2019
Door de enorme opbrengst elk jaar opnieuw, ben ik steeds op zoek naar nieuwe, lekkere en makkelijke manieren om ze te verwerken. Om de pitjes het snelste eruit te krijgen, kun je deze het beste doorsnijden en met een houten lepel sla je de pitjes eruit. Om het sap te kunnen gebruiken, kun je ze het beste persen met een citruspers. Met dit sap kun je bijvoorbeeld saus, siroop of sorbet ijs maken.
Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel zien er feestelijk uit en daarom perfect voor een feestelijke diner.
Kalkoenrolletjes met granaatappel en wortel
Labneh is een klassieke dip uit de Libanese keuken, heerlijk zacht en romig.
Labneh met knoflook en granaatappel
Een frisse venkelsalade is nog frisser in combinatie met granaatappel én radijsjes.
Venkelsalade met radijsjes en granaatappel
Eend en granaatappel is ook een heerlijke combinatie, maak ze nog malser door het sap van de granaatappels.
Eend uit de slowcooker
Een winter salade met kip, spruitjes, noten en granaatappel. Yum!
Spruitjessalade met kip
Couscous is makkelijk, snel en lekker. Maar wat dacht je van parelcouscous? Dat in combinatie met de ietwat rokerig smaak van gegrilde aubergine en walnoten en natuurlijk granaatappel, wow!
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
Heerlijke bruschetta met granaatappel en knoflook is makkelijk te maken en ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Bruschetta met mascarpone en granaatappel
Gestoofde rode kool is goedkoop om te maken, en het is ook zo ontzettend veel lekkerder dan kant-en-klaar. Deze variant met granaatappelsap is misschien nog wel lekkerder dan de klassieker.
Gestoofde rode kool met granaatappelsap
Een heerlijke sorbet met granaatappel en citrus, heerlijk fris en ook nog eens gezond!
Granaatappel citrus sorbet
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.