Eend uit de slowcooker
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eend uit de slowcooker

Overheerlijke eend uit de slowcooker, extra lekker door de toevoeging van granaatappel en champignons. Zó mals dat de eend van het bot afvalt, mm!

6 uur 25 minuten
4 personen
Eend uit de slowcooker ingrediënten
Recept eend uit de slowcooker

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-12-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
6 uur 5 minuten
Totale tijd
6 uur 25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Zorg ervoor dat de eend een half uur vooraf uit de koelkast is gehaald. Bestrooi de eendenbouten ruim met peper en zout aan alle kanten.

Verhit een grote bakpan en bak de eendenbouten enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn.

Het is niet nodig om extra boter of olie te gebruiken, het vet van de eendenbouten zal smelten en daardoor zullen de eendenbouten mooi kleuren. Verplaats de eendenbouten naar de slowcooker.

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de uien in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Bak de uienringen nog kort in de bakpan en schenk een beetje van het granaatappelsap in de pan.

Schenk de inhoud van de pan samen met de rest van het granaatappelsap en de sterke bouillon in de slowcooker. 

Eend uit de slowcooker
Eend uit de slowcooker

Eend uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 5 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze in vieren. Voeg de champignons, knoflook, takjes rozemarijn en tijm toe aan de slowcooker.

Stel de slowcooker in op de laagste instelling en gaar de eendenbouten langzaam in ongeveer 6 uur tijd.

Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en serveer de malse eendenbouten met bijvoorbeeld een frisse salade, frietjes of pommes dauphine. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
829.66 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
16.55 g
13.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
65.61 g
18.11 g
Eiwitten
39.08 g
Vezels
4.15 g
Natrium
860.73 mg
Mineralen
Ijzer
4.41 mg
Calcium
57.55 mg
Magnesium
19.59 mg
Kalium
19.59 mg
Fosfor
110.04 mg
Koper
0.47 mg
Zink
0.79 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
20.18 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
653.45 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.33 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
21.64 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Eend uit de slowcooker"
Henk Hazeleger zegt op 14-09-2020
Ik mis de bouillon in het recept en als deze gebruikt wordt samen met het granaatappelsap is er dan niet teveel vocht in de slowcooker.?
Ohmydish zegt op 15-09-2020
Hallo Henk, bedankt voor je oplettendheid want je hebt helemaal gelijk. Ik zal het aanpassen, want die gaat er tegelijk met het granaatappelsap bij. De bouten hebben een beetje vocht nodig om mals en sappig te worden, in de sterke bouillon en granaatappelsap worden ze precies goed. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.