Eend uit de slowcooker

(15)

Overheerlijke eend uit de slowcooker, extra lekker door de toevoeging van granaatappel en champignons. Zó mals dat de eend van het bot afvalt, mm!

Kooktijd 6 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Eend uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eendenbouten
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 200 gram champignons
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 350 ml granaatappelsap
  • 350 ml sterke groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
Eend uit de slowcooker Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • slowcooker

Bereiding


Kooktijd 6 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eend-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 20 minuten

Zorg ervoor dat de eend een half uur vooraf uit de koelkast is gehaald. Bestrooi de eendenbouten ruim met peper en zout aan alle kanten.

Verhit een grote bakpan en bak de eendenbouten enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn.

Het is niet nodig om extra boter of olie te gebruiken, het vet van de eendenbouten zal smelten en daardoor zullen de eendenbouten mooi kleuren. Verplaats de eendenbouten naar de slowcooker.

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de uien in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Bak de uienringen nog kort in de bakpan en schenk een beetje van het granaatappelsap in de pan.

Schenk de inhoud van de pan samen met de rest van het granaatappelsap en de sterke bouillon in de slowcooker. 

Eend uit de slowcooker
Eend uit de slowcooker

Eend uit de slowcooker afmaken – 6 uur + 5 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze in vieren. Voeg de champignons, knoflook, takjes rozemarijn en tijm toe aan de slowcooker.

Stel de slowcooker in op de laagste instelling en gaar de eendenbouten langzaam in ongeveer 6 uur tijd.

Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en serveer de malse eendenbouten met bijvoorbeeld een frisse salade, frietjes of pommes dauphine. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

15 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.