Ohmydish.nl


Eend uit de slowcooker

Overheerlijke eend uit de slowcooker, extra lekker door de toevoeging van granaatappel en champignons. Zó mals dat de eend van het bot afvalt, mm!

Eend uit de slowcooker
6 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Eend uit de slowcooker

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eendenbouten
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 200 gram champignons
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 350 ml granaatappelsap
  • 350 ml sterke groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
Eend uit de slowcooker ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • slowcooker

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

6 uur 25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eend-uit-de-slowcooker


Voorbereiding -- 20 minuten

Zorg ervoor dat de eend een half uur vooraf uit de koelkast is gehaald. Bestrooi de eendenbouten ruim met peper en zout aan alle kanten. Verhit een grote bakpan en bak de eendenbouten enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn. Het is niet nodig om extra boter of olie te gebruiken, het vet van de eendenbouten zal smelten en daardoor zullen de eendenbouten mooi kleuren. Verplaats de eendenbouten naar de slowcooker.

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de uien in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Bak de uienringen nog kort in de bakpan en schenk een beetje van het granaatappelsap in de pan. Schenk de inhoud van de pan samen met de rest van het granaatappelsap en de sterke bouillon in de slowcooker.

Eend uit de slowcooker Eend uit de slowcooker

Eend uit de slowcooker afmaken -- 6 uur + 5 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze in vieren. Voeg de champignons, knoflook, takjes rozemarijn en tijm toe aan de slowcooker.

Stel de slowcooker in op de laagste instelling en gaar de eendenbouten langzaam in ongeveer 6 uur tijd. Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en serveer de malse eendenbouten met bijvoorbeeld salade en frietjes of pommes dauphine. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Appel meringue taart
Volgend recept →
Yuzu panna cotta

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.