Deze mini saucijzenbroodjes zijn ideaal als hapje tijdens de feestdagen, zoals de kerst brunch of op oudejaarsavond. Heerlijk krokant deeg gevuld met gehakt.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Meng deze met het gehakt en voeg ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe. Voeg dan ook een ei toe en een handjevol paneermeel, net genoeg tot je er een bal van kunt maken.
Voeg niet teveel paneermeel toe anders zal het gehakt te droog worden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het gehakt in 3 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte van het bladerdeeg en maak er rollen van. Plaats de rollen gehakt op het bladerdeeg en snijd dit in 3en of 4en. Klop een ei los met een klein beetje water en plak hier de rollen mee dicht.
Leg de rollen met de plakrand naar beneden en bestrijk de bovenkant met ei. Snijd de rollen dan in kleine stukjes met een scherp mes, ongeveer 2 cm. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk de stukjes eventueel nogmaals met een beetje ei.
Bak de mini saucijzenbroodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de broodjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.