Deze mini saucijzenbroodjes zijn ideaal als hapje tijdens de feestdagen, zoals de kerst brunch of op oudjaarsavond. Heerlijk krokant deeg gevuld met gehakt.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-saucijzenbroodjes
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Meng deze met het gehakt en voeg ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe. Voeg dan ook een ei toe en een handjevol paneermeel, net genoeg tot je er een bal van kunt maken.
Voeg niet teveel paneermeel toe anders zal het gehakt te droog worden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het gehakt in 3 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte van het bladerdeeg. Plaats de rollen gehakt op het bladerdeeg en snijd dit in 3en of 4en. Klop een ei los met een klein beetje water en plak hier de rollen mee dicht.
Leg de rollen met de plakrand naar beneden en bestrijk de bovenkant met ei. Snijd de rollen dan in kleine stukjes met een scherp mes, ongeveer 2 cm. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk de stukjes eventueel nogmaals met een beetje ei.
Bak de mini saucijzenbroodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de broodjes. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.