Mini saucijzenbroodjes
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Mini saucijzenbroodjes

Deze mini saucijzenbroodjes zijn ideaal als hapje tijdens de feestdagen, zoals de kerst brunch of op oudejaarsavond. Heerlijk krokant deeg gevuld met gehakt.

30 minuten
6 personen
Mini saucijzenbroodjes ingrediënten
Recept mini saucijzenbroodjes

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Meng deze met het gehakt en voeg ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe. Voeg dan ook een ei toe en een handjevol paneermeel, net genoeg tot je er een bal van kunt maken.

Voeg niet teveel paneermeel toe anders zal het gehakt te droog worden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Mini saucijzenbroodjes
Mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes afmaken – 20 minuten

Verdeel het gehakt in 3 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte van het bladerdeeg en maak er rollen van. Plaats de rollen gehakt op het bladerdeeg en snijd dit in 3en of 4en. Klop een ei los met een klein beetje water en plak hier de rollen mee dicht.

Leg de rollen met de plakrand naar beneden en bestrijk de bovenkant met ei. Snijd de rollen dan in kleine stukjes met een scherp mes, ongeveer 2 cm. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk de stukjes eventueel nogmaals met een beetje ei.

Bak de mini saucijzenbroodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de broodjes. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
144.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.46 g
2.45 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8 g
3.68 g
Eiwitten
8.9 g
Vezels
0.67 g
Natrium
465.67 mg
Mineralen
Ijzer
0.69 mg
Calcium
19.77 mg
Magnesium
10.79 mg
Kalium
10.79 mg
Fosfor
90.88 mg
Koper
0.03 mg
Zink
1.8 mg
Jodium
3.86 µg
Selenium
3.08 µg
Vitamines
Vitamine C
8.7 mg
Vitamine D
0.22 mg
Vitamine A
0.03 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.23 µg
Foliumzuur
6.85 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
1.93 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Mini saucijzenbroodjes"
Carmen zegt op 28-12-2021
Oeps ik gaf drie sterren voor het recept. Per ongeluk want ik ga het gerecht nog maken. Ik dacht dat ik de reacties zou zien. 🤓😅
Ohmydish zegt op 28-12-2021
Hoi Carmen, geen probleem! Je kunt nogmaals stemmen, mocht je nog besluiten hoger te willen stemmen als je het recept hebt gemaakt :) Veel liefs en smakelijk alvast!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.