Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn
😍 79Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Een vullende ovenschotel met knolselderij en rozemarijn. Vegetarisch en romig, met een krokante kaaslaag om het nóg lekkerder te maken.

1 uur
4 personen
Recept ovenschotel met knolselderij en rozemarijn
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten, enkel om ze even voor te koken. 

Schil de wortel en knolselderij, was deze en snijd ook in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Vet de ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn afmaken – 50 minuten

Verhit een beetje boter in een bakpan en bak hierin de wortel. Voeg na een minuut ook de ui toe en na ongeveer 2 minuten ook de knoflook en knolselderij.

Bak het geheel kort en breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelblokjes erdoor en verdeel over de ovenschaal. 

Hak de rozemarijn fijn. Meng de eieren samen met de room en breng op smaak met rozemarijn, peper en zout. 

Schenk het roommengsel over de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas.

Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en de eieren gestold zijn. Garneer eventueel met rozemarijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

79 waarderingen
😍
79
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn"
Benny zegt op 13-02-2017
Hoi kan het ook met knolselder uit de diepvries.? Ga dit zeker eens maken Super dat ik wekelijks recepten in de mailbox krijg van jullie
Ohmydish zegt op 13-02-2017
Hoi Benny, Dat moet zeker kunnen, smakelijk alvast! Wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over onze wekelijks mail :D
Anja zegt op 23-10-2018
Klinkt erg goed. Wil het zeker maken alleen dan vegan. Is er een vervanging voor de eieren en room?
Ohmydish zegt op 23-10-2018
Goh, ik heb geen idee waar je eieren voor kunt vervangen. De eieren dienen namelijk als bindmiddel, als je geen eieren gebruikt in dit recept zal de ovenschotel te vloeibaar blijven. Volgens mij bestaan er wel vegan room/melk soorten, maar welke dit precies zijn ben ik niet bekend mee aangezien ik eigenlijk nagenoeg nooit vervangers gebruik. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.