Gefermenteerde kool en wortel
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gefermenteerde kool en wortel

Deze gefermenteerde kool en wortel maak je op dezelfde manier als zuurkool, maar lijkt een beetje op atjar. Absoluut de moeite waard om op te wachten!

20 minuten
10 personen
Recept gefermenteerde kool en wortel
Gefermenteerde kool en wortel ingrediënten

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2017, dit recept is voor 10 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern.

Snijd de kool in dunne reepjes, dit kun je gemakkelijk met een mandoline of snijmachine doen. Je kunt eventueel ook een grove rasp of keukenmachine gebruiken.

Schil de wortels en snijd deze ook in reepjes. Meng de wortel en Chinese kool reepjes samen met ras el hanout en zout.

Plaats de groenten in de zuurkoolpot en stamp deze per laag goed aan. Dit kun je doen met een vuist, maar ook met een stevig lange stamper.

Schenk het wortelsap erbij, zorg dat de groenten helemaal onder het vocht staan.

Leg de stenen of andere zware objecten bovenop, plaats de deksel op de zuurkoolpot en maak een waterslot. Dit is erg belangrijk omdat het gas wel kan ontsnappen, maar er geen bacteriën van buitenaf in de zuurkool kunnen komen. 

Gefermenteerde kool en wortel
Gefermenteerde kool en wortel

Gefermenteerde kool en wortel afmaken – 3 weken of langer

Bewaar de zuurkoolpot op een plek waar de temperatuur constant is, zoals een kelder.

Wacht tenminste 3 weken voordat je de gefermenteerde kool en wortel gaat gebruiken.

Controleer elke week het waterslot en zorg ervoor dat er altijd voldoende water in het zit.

Dit zurige bijgerecht is lekker bij nasi en loempia's, een beetje te vergelijken met atjar. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Gefermenteerde kool en wortel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.