Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-10-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze grof.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees in stukken en bestrooi deze met peper, zout en bloem.
Verhit een flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep deze na enkele minuten in de slowcooker en verhit opnieuw olie in de braadpan.
Fruit hier dan de wortel en champignons in. Schep deze na enkele minuten ook in de slowcooker. Bak dan ook het vlees bruin in ongeveer 5 minuten en schep dan ook dit in de slowcooker.
Bak dan de tomatenpuree samen met de paprikapoeder kort in de braadpan om deze te ontzuren. Blus af met rode wijn zodat alle aanbaksels los komen van de pan, voeg deze dan toe aan de slowcooker.
Voeg ook de runderbouillon, tijm, laurierblaadjes, 2 eetlepels Dijon mosterd, zwarte olijven en Provençaalse kruiden toe aan de slowcooker en stel deze in op een lage setting voor ongeveer 4 uur.
Controleer of het vlees gaar is en breng op smaak met peper, zout en pure chocolade. Als de stoofpot niet dik genoeg is geworden, kun je deze eventueel binden met maïzena.
Verwijder de laurierblaadjes en tijm takjes en serveer met aardappelpuree of rijst, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.