Daube de boeuf à la Provençale
😍 48Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Daube de boeuf à la Provençale

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.

4 uur 45 minuten
8 personen
Daube de boeuf à la Provençale ingrediënten

Recept daube de boeuf à la provençale

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-10-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 4 uur 45 minuten.

Bijgewerkt op: 12-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
4 uur 30 minuten
Totale tijd
4 uur 45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Pel de rode uien en knoflooktenen en snijd deze grof.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees in stukken en bestrooi deze met peper, zout en bloem. 

Daube de boeuf à la Provençale
Daube de boeuf à la Provençale

Daube de boeuf à la Provençale afmaken – 4 uur en 30 minuten

Verhit een flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie in de braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep deze na enkele minuten in de slowcooker en verhit opnieuw olie in de braadpan.

Fruit hier dan de wortel en champignons in. Schep deze na enkele minuten ook in de slowcooker. Bak dan ook het vlees bruin in ongeveer 5 minuten en schep dan ook dit in de slowcooker.

Bak dan de tomatenpuree samen met de paprikapoeder kort in de braadpan om deze te ontzuren. Blus af met rode wijn zodat alle aanbaksels los komen van de pan, voeg deze dan toe aan de slowcooker.

Voeg ook de runderbouillon, tijm, laurierblaadjes, 2 eetlepels Dijon mosterd, zwarte olijven en Provençaalse kruiden toe aan de slowcooker en stel deze in op een lage setting voor ongeveer 4 uur.

Controleer of het vlees gaar is en breng op smaak met peper, zout en pure chocolade. Als de stoofpot niet dik genoeg is geworden, kun je deze eventueel binden met maïzena.

Verwijder de laurierblaadjes en tijm takjes en serveer met aardappelpuree of rijst, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

48 waarderingen
😍
48
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
469.83 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.94 g
7.95 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.28 g
9.48 g
Eiwitten
38.36 g
Vezels
6.04 g
Natrium
951.48 mg
Mineralen
Ijzer
7.47 mg
Calcium
117.93 mg
Magnesium
69.09 mg
Kalium
69.09 mg
Fosfor
410.73 mg
Koper
0.71 mg
Zink
8.1 mg
Jodium
0.3 µg
Selenium
22.13 µg
Vitamines
Vitamine C
18.41 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
8.57 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.71 mg
Vitamine B6
0.82 mg
Vitamine B12
2.88 µg
Foliumzuur
41.49 µg
Vitamine E
0.99 mg
Vitamine K
9.71 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Daube de boeuf à la Provençale"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.