Zomerse zuurkool met wilde perzik is erg verfrissend en smaakvol! Wie dacht dat zuurkool enkel voor de winter is heeft het mis, echt waar, probeer het eens.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zomerse-zuurkool-met-wilde-perzik
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte. Pel de ui en snijd deze dan zo fijn mogelijk.
Giet de zuurkool af, was de wilde perziken en begin terwijl de aardappels koken met het maken van de zuurkool.
Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui ongeveer 2 minuten aan in de droge pan.
Voeg de uitgelekte zuurkool toe samen met sinaasappelsap en kook ongeveer 10 minuten tot het sinaasappelsap genoeg verdampt is.
Verwijder de pit van de wilde perziken en snijd deze in stukken. Meng de perzikstukken door de zuurkool en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels af, breng ze op smaak met peper en zout en serveer met de zomerse zuurkool en wilde perzik.
Serveer de zomerse zuurkool met bijvoorbeeld kipfilet of vegetarische kipstukjes. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!