Zelf kibbeling maken

(26)

Zelf kibbeling maken is makkelijk en super lekker. Een portie krokante vis met heerlijke kruiden en ravigottesaus, net zoals bij de visboer.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Visrecepten
Zelf kibbeling maken

Ingrediënten


  • 300 gram kabeljauw
  • 1 eidooier
  • 100 gram bloem
  • ongeveer 100 ml donkerbier
  • 1 recept voor viskruiden
  • ravigottesaus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • pan met dikke bodem of friteuse
  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & scherp mes
  • groot bord
  • keukenpapier

Zelf kibbeling maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Visrecepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kibbeling-maken


Voorbereiding – 15 minuten

Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.

Snijd de kabeljauw in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein. Meng hier de rest van de viskruiden doorheen.

Zelf kibbeling maken
Zelf kibbeling maken

Kibbeling afmaken – 15 minuten

Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kabeljauw één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kabeljauw mooi goudbruin zijn.

Verplaats de kibbeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kabeljauw gefrituurd zijn.

Serveer de kibbeling met ravigottesaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-10-2023


Waardeer dit recept!
26 stemmen

Zelf kibbeling maken: Veel gestelde vragen

Hoeveel is een portie kibbeling per persoon?

Een portie kibbeling is ongeveer 150 gram per persoon.

Waar wordt kibbeling van gemaakt?

Kibbeling bestaat uit witvis, meestal kabeljauw.

Kun je kibbeling ook ergens anders van maken?

Je kunt andere soorten vis gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kip gebruiken voor een kippeling.

0 reacties op Zelf kibbeling maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.