Zelf kibbeling maken is makkelijk en super lekker. Een portie krokante vis met heerlijke kruiden en ravigottesaus, net zoals bij de visboer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 19-07-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.
Snijd de kabeljauw in stukjes, niet te groot maar ook niet te klein. Meng hier de rest van de viskruiden doorheen.
Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kabeljauw één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kabeljauw mooi goudbruin zijn.
Verplaats de kibbeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kabeljauw gefrituurd zijn.
Serveer de kibbeling met ravigottesaus, eet smakelijk!
Hoeveel is een portie kibbeling per persoon?
Een portie kibbeling is ongeveer 150 gram per persoon.
Waar wordt kibbeling van gemaakt?
Kibbeling bestaat uit witvis, meestal kabeljauw.
Kun je kibbeling ook ergens anders van maken?
Je kunt andere soorten vis gebruiken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kip gebruiken voor een kippeling.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.