Zelf kapsalon maken

(44)

Een bekende Rotterdamse klassieker van de snackbar: kapsalon. Een heerlijke vette hap met patat, shoarma, sla en knoflook. Zelfgemaakt nog lekkerder!

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 1184 calorieën p.p.
Zelf kapsalon maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram varkensvlees
  • 1 recept voor shoarmakruiden
  • 4 flinke handenvol friet (patat) naar keuze
  • ¼e ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ¼e komkommer
  • flinke handvol geraspte kaas
  • 1 recept voor knoflooksaus
Zelf kapsalon maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • friteuse, pan met dikke bodem of airfryer
  • optioneel: oven met grillstand
  • ovenschaal of ovenschaaltjes

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 1184 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kapsalon-maken


Voorbereiding – 20 minuten

Als je zelf knoflooksaus wil maken, kun je dit het beste als eerste doen zodat de smaken kunnen intrekken. Je kunt ook kant-en-klare knoflooksaus gebruiken.

Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met 2 eetlepels shoarmakruiden (1 recept). Laat dit minimaal een half uur marineren.

Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Was de tomaat en komkommer en snijd deze in halve dunne plakjes.

Zelf kapsalon maken
Zelf kapsalon maken

Kapsalon afmaken – 20 minuten

Bak de friet, dit kun je in een friteuse of in een pan met olie doen. Gebruik dan wel een pan met dikke bodem. Je kunt de friet ook in de airfryer bakken.

Verhit een klein scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de shoarma enkele minuten. 

Verdeel de friet over een ovenvaste schaal en verdeel hier de shoarma over. Dan een deel van de sla, tomaat en komkommer. 

Verdeel er een handvol geraspte kaas over en plaats de schaal in de oven onder de grill. Je kunt de kaas eventueel ook smelten in de airfryer.

Serveer de kapsalon met knoflooksaus, eet smakelijk!

Tip: Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte kipsalon.

Wat vind jij van dit recept?

44 stemmen

Zelf kapsalon maken: Veel gestelde vragen

Welk vlees kun je gebruiken om zelf shoarma te maken?

Je kunt verschillende soorten varkensvlees gebruiken. Zoals bijvoorbeeld varkenslapjes of koteletten. Gebruik vlees dat niet te vet is, maar ook niet te mager voor meer smaak.

Waar komt kapsalon vandaan?

De kapsalon komt uit Rotterdam. Het is bedacht door Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon in Rotterdam die dit bestelde in de shoarmazaak El Aviva.

Wat is het verschil tussen kapsalon en kipsalon?

In kapsalon zit varkensvlees, terwijl in kipsalon kip gebruikt wordt. Beide gerechten zijn heerlijk!

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.