Ohmydish.nl


Zelf kapsalon maken

Een bekende Rotterdamse klassieker van de snackbar: kapsalon. Een heerlijke vette hap met patat, shoarma, sla en knoflook. Zelfgemaakt nog lekkerder!

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zelf kapsalon maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 600 gram varkensvlees
  • 1 recept voor shoarmakruiden
  • 4 flinke handenvol friet (patat) naar keuze
  • ¼e ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ¼e komkommer
  • flinke handvol geraspte kaas
  • 1 recept voor knoflooksaus
Zelf kapsalon maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • friteuse, pan met dikke bodem of airfryer
  • optioneel: oven met grillstand
  • ovenschaal of ovenschaaltjes

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kapsalon-maken


Voorbereiding – 20 minuten

Als je zelf knoflooksaus wil maken, kun je dit het beste als eerste doen zodat de smaken kunnen intrekken. Je kunt ook kant-en-klare knoflooksaus gebruiken.

Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met 2 eetlepels shoarmakruiden (1 recept). Laat dit minimaal een half uur marineren.

Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Was de tomaat en komkommer en snijd deze in halve dunne plakjes.

Zelf kapsalon maken
Zelf kapsalon maken

Kapsalon afmaken – 20 minuten

Bak de friet, dit kun je in een friteuse of in een pan met olie doen. Gebruik dan wel een pan met dikke bodem. Je kunt de friet ook in de airfryer bakken.

Verhit een klein scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de shoarma enkele minuten. 

Verdeel de friet over een ovenvaste schaal en verdeel hier de shoarma over. Dan een deel van de sla, tomaat en komkommer. 

Verdeel er een handvol geraspte kaas over en plaats de schaal in de oven onder de grill. Je kunt de kaas eventueel ook smelten in de airfryer.

Serveer de kapsalon met knoflooksaus, eet smakelijk!

Zelf kapsalon maken: veelgestelde vragen

Welk vlees kun je gebruiken om zelf shoarma te maken?

Je kunt verschillende soorten varkensvlees gebruiken. Zoals bijvoorbeeld varkenslapjes of koteletten. Gebruik vlees dat niet te vet is, maar ook niet te mager voor meer smaak.

Waar komt kapsalon vandaan?

De kapsalon komt uit Rotterdam. Het is bedacht door Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon in Rotterdam die dit bestelde in de shoarmazaak El Aviva.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pastasalade met tonijn

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!