Een bekende Rotterdamse klassieker van de snackbar: kapsalon. Een heerlijke vette hap met patat, shoarma, sla en knoflook. Zelfgemaakt nog lekkerder!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Een kapsalon is een heerlijke vette hap die meestal wordt thuisbezorgd of afgehaald, maar je kunt 'm heel makkelijk thuis zelf maken.
Je kunt 'm maken met kant-en-klare shoarma, of maak deze heerlijke gekruide varkensvlees reepjes eens zelf. Heel makkelijk om te doen, ook als je de kruiden zelf gaat samenstellen. Het grootste voordeel daarvan is dat je deze naar eigen smaak kunt aanpassen.
Er zijn ontzettend veel verschillende shoarma kruidenmixen te koop, met of zonder zout. In mijn shoarmakruiden gebruik ik zout, maar dit kun je eventueel weglaten voor een zoutarme versie.
Wat de knoflooksaus betreft kun je alle kanten op, je kunt een kant-en-klare knoflooksaus gebruiken of maak deze zelf. Een zelfgemaakte knoflooksaus is behalve lekkerder, over het algemeen ook nog eens gezonder.
Voor een gezondere versie bak je de friet (patat) niet in frituurolie, maar in de oven of airfryer en dan worden ze net zo knapperig en smaakvol!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kapsalon-maken
Als je zelf knoflooksaus wil maken, kun je dit het beste als eerste doen zodat de smaken kunnen intrekken. Je kunt ook kant-en-klare knoflooksaus gebruiken.
Snijd het vlees in dunne reepjes en meng dit met 2 eetlepels shoarmakruiden (1 recept). Laat dit minimaal een half uur marineren.
Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes. Was de tomaat en komkommer en snijd deze in halve dunne plakjes.
Bak de friet, dit kun je in een friteuse of in een pan met olie doen. Gebruik dan wel een pan met dikke bodem. Je kunt de friet ook in de airfryer bakken.
Verhit een klein scheutje olie in een middelgrote bakpan en bak hierin de shoarma enkele minuten.
Verdeel de friet over een ovenvaste schaal en verdeel hier de shoarma over. Dan een deel van de sla, tomaat en komkommer.
Verdeel er een handvol geraspte kaas over en plaats de schaal in de oven onder de grill. Je kunt de kaas eventueel ook smelten in de airfryer.
Serveer de kapsalon met knoflooksaus, eet smakelijk!
Tip: Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte kipsalon.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Welk vlees kun je gebruiken om zelf shoarma te maken?
Je kunt verschillende soorten varkensvlees gebruiken. Zoals bijvoorbeeld varkenslapjes of koteletten. Gebruik vlees dat niet te vet is, maar ook niet te mager voor meer smaak.
Waar komt kapsalon vandaan?
De kapsalon komt uit Rotterdam. Het is bedacht door Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon in Rotterdam die dit bestelde in de shoarmazaak El Aviva.
Wat is het verschil tussen kapsalon en kipsalon?
In kapsalon zit varkensvlees, terwijl in kipsalon kip gebruikt wordt. Beide gerechten zijn heerlijk!
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.